TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

BADALONA
0°C

Avís preventiu a Badalona per contaminació atmosfèrica

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Avís preventiu a Badalona per contaminació atmosfèrica
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, han activat aquest dijous un avís preventiu per contaminació atmosfèrica causada per diòxid de nitrogen a la quarantena de municipis de la demarcació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric. La fase d’avís preventiu es posa en marxa quan més d’una estació de mesurament a l’àrea metropolitana supera el valor de 160 µg /m3 d’NO2 de mitjana en una hora, i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells. En aquesta ocasió s’han superat a la Ciutadella i a Gràcia-Sant Gervasi.
L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.La mesura es pren a causa dels nivells força elevats de contaminació mesurats i de la previsió de persistència del potent anticicló que ens està afectant i que dificultarà la dispersió del diòxid de nitrogen (NO2) i de les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera. En aquesta ocasió, també es dona la circumstància que la concentració de partícules està augmentant a causa d’una intrusió de pols africana.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació o bé desactivar l’avís preventiu.

El protocol d’activació de l’avís preventiu va acompanyat d’un seguit de recomanacions, com fer els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, utilitzar el transport públic o reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

junio 2018
L M X J V S D
« may    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930