TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

Badalona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Badalona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Badalona s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el 3 de desembre amb una jornada de sensibilització i d’activitats participatives. Els actes, organitzats per l’Àmbit Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, es duran a terme el divendres 1 de desembre a la plaça de la Vila. Aquesta jornada té com a finalitat fomentar els drets i el benestar de les persones amb diversitat funcional per tal d’assolir la participació plena i la igualtat d’oportunitats d’aquestes persones.

Des de les 10.00 hores del matí i fins a les 14.00 hores, la plaça de la Vila acollirà una Mostra d’Entitats de Badalona que treballen amb i per les persones amb diversitat funcional. En els seus estands, aquestes entitats, més enllà de donar informació sobre qui són i què fan, oferiran tota mena d’activitats destinades a sensibilitzar la població.

Les entitats que participaran en la mostra són: Aspace, Marenostrum, Fundació Sique, Plataforma Deixem de Ser Invisibles i Cointegra.

L’Ajuntament de Badalona comparteix el contingut de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, la vocació de les quals és la d’impulsar el reconeixement de les persones amb diversitat funcional com a subjectes de drets humans en igualtats de condicions.

Un espectacle de titelles per als infants

Més enllà de la Fira d’Entitats, per commemorar el Dia Internacional de les Persones Discapacitades, l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de la Plataforma Deixem de Ser Invisibles i la Plataforma 3D organitza l’espectacle de titelles Companys del Barri. L’obra es representarà al Teatre Principal aquest divendres 1 de desembre en dues sessions, a les 9.30 i a les 11 hores.

L’activitat es dirigeix a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys de les escoles d’ensenyament primari de Badalona. Amb l’espectacle de titelles es vol sensibilitzar i educar als infants en la diversitat i en la convivència per tal de difondre i assolir els valors fonamentals per formar ciutadans solidaris i compromesos amb la diversitat que ens envolta i de la que tots hi formem part.

El projecte Companys del Barri es desenvolupa a partir de l’espectacle de cinc titelles que introdueixen informació bàsica sobre les principals causes de discapacitat i després donen peu a que els nens interactuïn amb les titelles, expressant la seva curiositat i conversant amb elles d’una manera espontània i natural. Es tracta, doncs, d’una activitat formativa, que invita al diàleg i la reflexió sobre la realitat de les persones amb diversitat funcional.

Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

septiembre 2018
L M X J V S D
« ago    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930