TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

Badalona serà protagonista en la celebració de l’Any Pompeu Fabra 2018

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Badalona serà protagonista en la celebració de l’Any Pompeu Fabra 2018
L’any 2018 estarà dedicat a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra, molt relacionat amb Badalona, on va viure part de la seva vida. Així ho va acordar el Govern de Catalunya l’agost passat per celebrar el 150è aniversari del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre. El Departament de Cultura, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística, i el Departament de la Presidència de la Generalitat han començat la preparació de l’Any Pompeu Fabra amb el disseny de les primeres accions i el nomenament del gramàtic i lexicògraf Jordi Ginebra com a comissari.
Al llarg de l’any s’organitzaran diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració farà especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posarà en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya. Alguna d’aquestes activitats tindran Badalona com a protagonista, tal i com ha pogut saber el TOT.
La Direcció General de Política Lingüística convida les institucions i organismes del país a compartir col·lectivament la celebració de l’Any Fabra 2018 amb actes que reconeguin el Mestre i la seva obra, que siguin també estímul per reforçar la vitalitat de la llengua i la projectin amb força cap al futur. Amb aquesta finalitat, prepara una primera reunió per al desembre.  La cooperació serà especialment estreta amb l’Institut d’Estudis Catalans, de la Secció Filològica del qual Fabra va ser president i va assumir la tasca de codificació de la llengua catalana L’Any Pompeu Fabra serà presentat públicament la segona quinzena de de gener.
Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

octubre 2018
L M X J V S D
« sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031