TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

Can Ruti posa en marxa, aquest dilluns, una nova unitat d’Urgències i hospitalització per a adults amb malalties mentals

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Can Ruti posa en marxa, aquest dilluns, una nova unitat d’Urgències i hospitalització per a adults amb malalties mentals
L’Hospital Germans Trias i Pujol posa en marxa a partir d’aquest dilluns unes noves urgències psiquiàtriques i una nova unitat d’hospitalització per a adults que, més enllà del problema de salut que els hagi dut a l’hospital en un moment determinat, requereixen també d’una atenció especialitzada en salut mental. Segons el director del CatSalut, David Elvira, el fet que aquests pacients puguin ser atesos en un centre hospitalari en les mateixes condicions que la resta de pacients afavoreix a la “desestigmació” del col·lectiu. El nou espai d’atenció integrada de psiquiatria compta amb cinc boxs d’Urgències i catorze llits d’ingrés.
La creació d’aquesta nova unitat implica el trasllat de les urgències psiquiàtriques del Centre Assistencial Emili Mira (CAEM) a l’Hospital Germans Trias, on s’han invertit prop de 3,5 MEUR per adequar els espais a les necessitats dels pacients psiquiàtrics. Les Urgències estan instal·lades en una zona d’especial seguretat a la planta baixa, mentre que les habitacions d’ingrés hospitalari s’han ubicat a la dotzena planta.

El director del CatSalut ha destacat la importància de tenir un servei integral com aquest, que donarà servei a una població de més de 300.000 habitats del Barcelonès Nord i el Baix Maresme, davant el que considera una societat “cada cop més fràgil”, ja no només a nivell patològic, sinó també a nivell social. “Col donar solucions diferents en l’àmbit de la salut mental”, afirma.  En aquest sentit, des d’aquesta unitat de Can Ruti es podrà oferir una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una possible patologia psiquiàtrica aguda i en les mateixes condicions que la resta de problemes de salut. “És important que tots els pacients entrin per la mateixa porta d’Urgències i afavorir la desestigmatització”, ha afirmat Elvira.

Nous espais de l’ICO

Durant la seva visita a Badalona, el director de CatSalut també ha pogut veure els nous espais de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) a Can Ruti, que funcionen ja des de fa alguns mesos, amb la instal·lació a la tercera planta de l’hospital d’una Unitat d’Atenció Continuada Oncològica (UACO) destinada a atendre exclusivament als pacients oncològics i evitar que hagin d’acudir a les urgències hospitalàries.

Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

noviembre 2018
L M X J V S D
« oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930