El Campionat d’Espanya de Patí de Vela se celebra en aigües de Badalona

0
1638

Fins aquest proper 2 de setembre, les aigües badalonines seran l’escenari de les competicions entre les millors embarcacions de Patí de Vela que disputaran la 75è edició del Campionat d’Espanya i la 13a edició del Campionat d’Espanya Júnior. Les competicions estan organitzades pel Club Natació Badalona, per delegació de la Reial Federació Espanyola de Vela, i amb la col·laboració de l’Associació Nacional de la Classe Patí de Vela (ADIPAV), la Federació Catalana de Vela i l’Ajuntament de Badalona. El Campionat Júnior es diputarà des de demà, 24 d’agost, fins al diumenge 26, amb una participació prevista de 35 embarcacions. El 75è Campionat d’Espanya de Patí de Vela 2018 es disputarà entre els dies 29 d’agost i 2 de setembre del 2018, tots dos inclosos, amb una previsió de prop d’un centenar de participants. El recorregut consistirà en itineraris del tipus triangle o sobrevent-sotavent. Hi ha programades, en la categoria júnior 6 proves a la regata, dues de les quals s’hauran de completar perquè el Campionat d’Espanya sigui vàlid. Pel que fa al Campionat sènior hi ha programades 8 proves a la regata, dues de les quals hauran de completar-se perquè el Campionat d’Espanya sigui vàlid.

El patí de vela és una embarcació que té una tradició de fa més de 80 anys. L’any 1943 es va decidir fer una regata entre tots els prototips de patí de vela que hi havia a les diferents localitats catalanes. La competició es va celebrar a Vilanova i la Geltrú i l’embarcació guanyadora va ser la presentada pels germans Mongé de Badalona, sent aquest el model que es va adoptar.

Es calcula que actualment hi ha més d’un miler d’embarcacions d’aquest tipus per la costa mediterrània i les illes Balears i ha començat també a popularitzar-se a altres països europeus. A Badalona la flota supera les 40 embarcacions.

Paral·lelament a la competició sènior, des de fa uns anys també s’organitza el Campionat d’Espanya de Patí Júnior, una embarcació de mida més petita que és ideal per a la iniciació a partir dels 8 anys. Aquests patins va ser una creació l’any 1967 del constructor badaloní de patins Anton Soler.