El manteniment dels carrers i la seguretat, principals problemes de Badalona segons una enquesta municipal

0
507

El manteniment dels carrers és el principal problema de Badalona, segons l’enquesta municipal presentada aquest dimarts. En segona posició hi ha la seguretat ciutadana Més allunyats de les primeres posicions, l’enquesta assenyala com a preocupacions dels enquestats els serveis i els equipaments, el transport, la mobilitat i l’atur. Respecte a fa dos anys, quan va realitzar-se la darrera enquesta, el manteniment dels carrers i la seguretat millora. Cal remarcar també  que la preocupació per la immigració s’ha reduït des d’un 16% a l’actual 8,6%. Aquests són alguns dels resultats de l’enquesta sobre serveis municipals a Badalona, presentada pel tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, acompanyat per Alícia Coduras de l’Institut Opinòmetre. L’enquesta s’ha fet durant el passat mes de març sobre una mostra telefònica de 1.100 entrevistes a població resident i empadronada a Badalona de més de 16 anys. Aquest treball és una nova edició de l’Enquesta de Serveis Municipals feta durant el mes de novembre de 2016.

D’altra banda, la percepció de la imatge externa de Badalona ha millorat notablement en els darrers 2 anys. Així es desprèn l’enquesta encarregada pel Govern municipal per avaluar i conèixer l’opinió de la ciutadania sobre l’estat del municipi, la gestió de l’Ajuntament, valoració de responsables polítics, mobilitat, equipaments municipals o els projectes de futur. Respecte a l’enquesta de l’any 2016 a la pregunta sobre “Quina imatge de Badalona creu que té la gent de fora del municipi? un 43,8% ha contestat que molt o bastant bona, mentre l’any 2016 només tenien aquesta impressió el 29,6%. La consideració de dolenta o molt dolenta també ha baixat, de prop del 40% a un 25,2%.

En referència a la valoració de la gestió municipal, la nota mitjana és de 5,18 i el bloc de la ciutadania que considera que la gestió és excel·lent (5,6%), notable (27,6%) o aprovat (34,1%), representa un 67,3%, davant del 32,3% que la suspenen i el 5,9% NS/NC.

A la pregunta sobre els usos i valoració dels equipaments de la ciutat, l’enquesta revela un increment de la utilització d’aquests per part de la ciutadania. Igual que l’anterior enquesta del 2016, el Museu de Badalona manté la nota mitjana més alta de valoració amb un 8,12. Superen els 7 punts de valoració l’Hospital de Badalona, els centres cívics dels districtes o barris, les biblioteques, les escoles bressol i el Servei d’Atenció i Informació a les Dones. Queden molt a prop dels 7 punts, les oficines municipals de districte (6,98%) i l’Oficina Local d’Habitatge (6,63).

 

En relació i valoració dels projectes de futur de la ciutat, la construcció de la calçada lateral de l’autopista C-31 és coneguda per més de la meitat dels enquestats (53%), mentre que els projectes més valorats són: la nova escola bressol a Montigalà (8,16); bonificació de l’IBI a les persones grans (7,97); condicionament de la platja dels Pescadors (7,66); la construcció del lateral (7,61); i les remodelacions de la plaça Trafalgar de Llefià i de la plaça Roja de Sant Roc, que obtenen ambdues una puntuació de 7,14.

 

Sobre la notorietat dels líders polítics municipals, la majoria de la ciutadania assegura conèixer l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (84,7%), i el regidor del PP, Xavier Garcia Albiol (97,9%). El tinent d’Alcaldia d’ERC, Oriol Lladó, supera el 40%, mentre que el d’ICV-EUiA, Àlex Mañas, n’obté un 28,6%. També és inferior al 30% la notorietat del regidor Àlex Pastor del PSC (26,3), de Pere Martínez del PDeCAT (15,6) i de Juan Miguel López de C’S (11,7%).

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom