TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

Els regidors Lladó i Rotger demanen que prevalgui la legislació europea sobre l’espanyola per obrir el 12-O

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Els regidors Lladó i Rotger demanen que prevalgui la legislació europea sobre l’espanyola per obrir el 12-O
Els regidors de l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó i Agnès Rotger, han presentat una qüestió prejudicial dirigida al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per aclarir si la competència per determinar que el 12 d’octubre és festiu d’obligat compliment és de l’estat o ja està en mans de la Unió Europea. L’escrit s’ha presentat al Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona, que té oberta una investigació per desobediència arran de la denúncia del PP. Inicialment el jutge va arxivar el cas, però l’Audiència de Barcelona va ordenar reobrir-lo arran d’un recurs de la fiscalia.
Les oficines del Viver van obrir el 12 d’octubre de l’any passat malgrat que un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ho va prohibir en base a una llei del 1987 que estableix la Hispanitat com a dia festiu. Amb aquest escrit, Lladó, que aquell dia era l’alcalde accidental, i Rotger, tots dos d’ERC, posen en dubte la facultat dels jutjats espanyols d’impedir l’obertura de l’Ajuntament. En aquest sentit, apunten que la legislació laboral estableix com un “dret” però no com una “obligació” fer festa el 12-O, i només és una “obligació” per les empreses pagar el salari d’aquest dia als empleats que facin festa. De fet, recorda que la normativa europea està per sobre de l’espanyola en tot allò que legisli, i més en el cas dels festius, que es publiquen al BOE per ordre ministerial.A més a més, indiquen que el “canvi d’un dia de vaga pel 12 d’octubre seria perfectament legal” amb l’únic requisit que es faci de comú acord entre treballadors i direcció de l’ens que els té contractats. Afegeixen que la UE estableix la llibertat de prestar serveis independentment de si són oferts per una administració pública o una empresa privada.

La qüestió prejudicial davant del TJUE també discuteix que la desobediència al jutjat contenciós-administratiu fos delictiva a partir de dues directives sobre liberalització de serveis i igualtat de tracte, i la llibertat d’expressió i d’opinió política. En base a aquestes normes, defensen que “l’obligació de no treballar forçosament un dia determinat comportaria una discriminació, en aquest cas ideològica”. Per tot això, demanen al jutjat admeti a tràmit la qüestió prejudicial i, per tant, arxivi la causa contra ells, o, subsidiàriament, presenti la qüestió prejudicial davant del TJUE.

Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

agosto 2018
L M X J V S D
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031