TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

Espai de salut: Supera la teva depressió

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Espai de salut: Supera la teva depressió

La depressió és una malaltia que altera els sentiments i pensaments. Habitualment es manifesta amb tristor, decaïment, sensació d’incapacitat per afrontar les activitats quotidianes i pèrdua d’interès per coses que abans eren plaents. Moltes vegades, les persones amb depressió també tenen preocupacions constants que els  poden generar ansietat i, per tant, poden sentir símptomes físics com dolor, palpitacions cardíaques o molèsties abdominals.


En aquest article volem parlar-vos de la depressió, desmitificar aquesta malaltia i parlar-vos d’eines per fer front als seus símptomes, com un nou tractament online que des de l’organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials (BSA) hem posat en marxa per ajudar les persones amb depressió lleu o moderada.

 

La depressió no té una causa específica, però hi ha tot un conjunt de successos que actuen com desencadenants o factors de risc. En ocasions, la depressió apareix sense causa aparent; però mai és un signe de debilitat. Tot i així, abusar de l’alcohol o consumir altres drogues pot empitjorar l’estat de salut mental. En canvi, les experiències positives, com ara una relació de confiança propera, poden ajudar a prevenir o millorar la depressió.

 

Actualment hi ha tota una varietat de tractaments per a la malaltia, com tècniques de relaxació, de resolució de problemes i psicoteràpies reglades. També els fàrmacs antidepressius poden ajudar en alguns casos. El que és segur és que el tractament més adequat depèn de cada cas concret. El més important és utilitzar un tractament contrastat i donar-li el temps necessari perquè pugui funcionar. El metge o metgessa d’atenció primària sempre serà d’ajuda per decidir el tractament més adequat i, si ho considera necessari, derivarà al pacient a l’especialista.

A Badalona Serveis Assistencials disposem ara d’una eina complementària per ajudar a les persones amb depressió lleu o moderada: “Supera tu depresión”.

 

Es tracta d’un programa online basat en la psicoteràpia cognitiva conductual i que forma part del projecte de la Unió Europea MasterMind. S’adreça als usuaris de BSA que tinguin accés a un dispositiu amb connexió a internet. Si és el vostre cas i penseu que us pot ser útil, només heu de contactar amb el vostre professional de referència de BSA o enviar un correu electrònic a mastermind@bsa.cat.

 

Dra. M. Blanca Tamayo. Psiquiatra

Dr. Jaume Claramunt. Metge de família

Maria Navarro. Tècnica d’innovació

Badalona Serveis Assistencials

Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

noviembre 2018
L M X J V S D
« oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930