TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

Obren el Pont del Petroli amb alguns serrells per polir

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Obren el Pont del Petroli amb alguns serrells per polir

Una nota de premsa, a les 14h del migdia d’aquest dimecres, anunciava que l’Ajuntament obriria el Pont del Petroli a mitja tarda. Després de 9 mesos tancat, després del temporal del passat mes de gener, i molts anuncis de dates d’obertura, per part del govern local, el principal símbol de la ciutat s’ha obert aquest dimecres, sense gaire soroll. A les 17:30h, l’alcaldessa, Dolors Sabater i els regidors Oriol Lladó, Àlex Mañas i Francesc Ribot s’ha passejat pel pont per comprovar les millores que s’han fet durant els darrers tres mesos. De fet, minuts abans d’obrir-se el Pont, els operaris encara estaven treballant al pantalà. A la plataforma final, on hi ha l’estació meteorològica, estava acabada de pintar i alguns visitants van tacar-se de pintura negra. Els passejants també van fer notar que algunes fustes del terra es mouen i no estan bé agafades i li falta envarnissar-les. Des del govern local han anunciat que encara queden alguns detalls de l’obra que acabaran de rematar durant els propers dies.

Els treballs de reparació, adjudicats amb un cost de 216.280 euros, han tingut una durada de poc més de tres mesos i, a més de solucionar els desperfectes provocats pel temporal, han servit per introduir millores en la il·luminació, la seguretat i l’accessibilitat del pont. Les obres, licitades per procediment d’urgència, es van adjudicar a l’empresa Freyssinet especialista en la construcció i reparació de ponts. Els danys a l’antic pantalà afectaven tant l’estructura aèria com les parts submarines. Tot i l’obertura, alguns detalls encara queden per polir.

Millores en l’accessibilitat i la il·luminació

Els visitants al reobert pont del Petroli es trobaran amb una nova barana que facilita l’entrada de persones amb mobilitat reduïda per la rampa d’accés. A més, s’han renovat les baranes en acer inoxidable de la plataforma final i s’han substituït els cables d’acer necessaris en tota la longitud del pont per incrementar la seguretat dels usuaris i usuàries de la instal·lació.
Les obres de reparació del pont del Petroli també s’han aprofitat per a una renovació de la il·luminació, que abans del temporal ja presentava mancances, amb un nou circuit d’enllumenat, noves canalitzacions i noves lluminàries amb suports d’acer inoxidable que funcionen com a balises de senyalització, que eviten la contaminació lumínica en l’entorn marí. Resta pendent de realització la col·locació d’una nova barana en el tram central de l’escala d’accés i la recol·locació dels sensors submarins.

Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

septiembre 2018
L M X J V S D
« ago    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930