Txarango, Albert Pla o Maria Arnal actuaran diumenge a Llefià dins del concert “No callarem”

0
983
La plataforma ‘No Callarem’ segueix sumant adhesions al concert del proper 21 de maig al Parc del Gran Sol de Llefià, organitzat en defensa de la llibertat d’expressió i en suport a músics com els rapers Valtonyc i Pablo Hasel, o César Strawberry, així com humoristes, tuitaires i periodistes “censurats i perseguits”. Txarango, Mishima, Maika Makovski, Fermin Muguruza, Ovidi3, Raynald Colom, Za! i fins a una vintena de coneguts artistes han secundat la iniciativa de la plataforma i participaran en una llarga jornada musical i reivindicativa. ‘No Callarem’ està recorrent al micro-mecenatge per recaptar fons pel concert i per “ajudar” artistes i internautes que, com el mallorquí Valtonyc, han estat condemnats “per lletres de cançons o tuits”. El concert de Badalona serà la primera però no l’última “acció” de la plataforma, segons han anunciat aquest dimarts.
Txarango, Albert Pla, KOP, la badalonina Maria Arnal i Marcel Bagés, Za!, Tori Sparks, Mishima, Ktulu, Lágrimas de Sangre, A contra blues, Ovidi3 amb Fermin Muguruza, Maika Makovski, Che Sudaka o Raynald Colom. Aquests són els artistes més coneguts de l’encara més extens cartell del concert ‘No Callarem’, que se celebra el proper diumenge al Parc del Gran Sol de Llefià.

Però els músics que s’han sumat a la crida de la plataforma homònima i que voldrien participar al concert són encara molts més. Tants que el concert “podria durar 24 hores”, assegurava aquest dimarts una de les promotores de la campanya. Finalment hi haurà al voltant d’una vintena d’actuacions de no més d’un quart d’hora, que s’aniran combinant amb intervencions de membres de la plataforma i convidats especials, que recordaran el motiu de la convocatòria.

Aquest és, essencialment, fer un clam a favor de la llibertat d’expressió “que no atempta contra els drets humans”, recaptar fons per artistes, periodistes o tuitaires “perseguits o censurats”, i presentar-se com a “plataforma estable” en defensa de la llibertat d’expressió més enllà d’aquest concert. “Aquesta és la primera acció que fem, però no serà l’última”, comenta una de les promotores, Mar Merino.

Tot plegat va començar amb una conversa entre el grup de suport al raper mallorquí Valtonyc (condemnat a tres anys i mig de presó, acusat d’enaltiment del terrorisme i injúries greus a la corona espanyola per la lletra d’una de les seves cançons) i membres de l’Ateneu de 9Barris. La iniciativa de denunciar la seva situació i recollir diners per costejar el procés judicial va anar rebent el suport d’altres entitats i espais (RAI, l’ateneu La Torna, el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, la promotora artística The Good Good, etc.), fins a esdevenir l’actual projecte, d’una plataforma que va més enllà del cas de Valtonyc.

Per arrancar, costejar el concert i recollir diners, els impulsors han activat una campanya de micromecenatge a Goteo.org que ja està a prop d’assolir l’objectiu econòmic de 9.000 euros. Quan acabi el termini de 30 dies, la campanya tindrà una segona ronda en idèntics termes per mantenir un “fons comú” destinat a assistir altres músics en situacions similars.

La plataforma ha fet públic aquest dimarts el seu manifest fundacional, en què denuncien les recents condemnes judicials a Casandra Vera, César Strawberry, Pablo Hasel o Josep Valtonyc, com “una violació directa dels seus drets” que ha motivat el naixement d’aquest col·lectiu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom