Menarini i ICIQ s’associen per a descobrir nous fàrmacs contra el dolor i la inflamació

0
763

L’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ – A prop) i l’empresa farmacèutica Menarini Espanya s’associen per a investigar nous fàrmacs innovadors de la família dels antiinflamatoris no esteroidals (AINE) per al tractament del dolor i dels processos inflamatoris. Aquesta col·laboració es basa a desenvolupar nous compostos que redueixin el risc de reaccions adverses associades als AINE, com a úlceres i hemorràgies digestives. En aquest sentit, el projecte Menarini-*ICIQ s’emmarca dins de l’objectiu compartit de fonamentar les solucions tecnològiques en una base científica sòlida, creant sinergies en la col·laboració públic-privada per a tenir un impacte real en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

“Es tracta d’una col·laboració molt important per al ICIQ, que enforteix l’estratègia del centro en transferència de tecnologia i coneixements relacionada amb la química farmacèutica, en aquest cas de síntesi de molècules per a fàrmacs innovadors, des dels laboratoris i la recerca aplicada cap a la societat”, ha manifestat el professor Emilio Palomares, director del centre.

El ICIQ ha acollit l’acte institucional de signatura d’aquest conveni, que ha comptat amb la presència de Sandra Ramos, de l’Ajuntament de Tarragona; Ignacio González Casteleiro, director general de Menarini España; i el professor Emilio Palomares.

“Buscar solucions innovadores en el camp del dolor és un dels eixos estratègics per a la nostra companyia. La col·laboració amb el ICIQ reforça el nostre compromís i suposa continuar amb la línia de recerca iniciada en els anys 90 que va culminar amb el descobriment del dexketoprofeno trometamol (Enantyum®) en el nostre centre de recerca de Badalona”, ha manifestat Ignacio González Casteleiro, director general de Menarini.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom