Actuen als arbres més afectats per l’episodi de sequera a Can Solei i de Ca l’Arnús

0
197
L’Ajuntament de Badalona i el Servei de Gestió de Parcs i Platges de l’AMB porten a terme actuacions encaminades a la millora de l’estat de l’arbrat del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús que ha patit les conseqüències de la sequera i garantir la seguretat dels usuaris d’aquest espai.
El patrimoni vegetal de gran valor botànic i històric que conté el parc ha patit les conseqüències d’un episodi de sequera extrema i de llarga durada i alguns exemplars no es troben en condicions òptimes. L’estrès hídric que han patit els arbres els ha afeblit i, en alguns casos, ha ocasionat la presència de fongs que han atacat internament el tronc.
Els tècnics especialitzats de l’AMB, juntament amb el departament de Verd Urbà de l’Ajuntament de Badalona, han realitzat una valoració de l’arbrat més afectat i han dut a terme proves de resistència a la caiguda, així com tasques de poda especial en alguns exemplars per a la seva millora i sanejament.
Segons el consistori, durant els pròxims dies també està previst descompactar el sòl d’alguns espais, en concret dels plataners al costat de la glorieta, el dels pins, els roures i els lledoners que hi ha davant de l’Escola Artur Martorell. Amb aquest treball s’aconseguirà una millor ventilació del sistema radicular de l’arbrat, així com una millora en la infiltració de l’aigua en el sòl.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom