El cap de setmana arriba amb fred d’hivern i pluja a Badalona

0
1052

Molts badalonins s’havien acostumat els últims anys a gaudir de la Castanyada amb màniga curta, però aquest any no ho podran fer. El cap de setmana s’acosta amb un brusc canvi de temps que portarà un descens important de les temperatures, pluges, i neu al Pirineu.
A partir d’aquest divendres a la tarda i durant diversos dies es produirà un canvi dràstic del temps. Arribarà una massa d’aire procedent de l’Àrtic que substituirà a la massa càlida d’aquests dies i provocarà un generalitzat, notable i fins i tot extraordinari de les temperatures, que quedaran molt clarament per sota dels valors normals per a aquestes dates. Diferents pronòstics, preveuen una caiugda de temperatures d’entre 10 i dotze graus. Un front fred que serà molt actiu recorrerà la Península i Balears, de nord-oest a sud-est a partir de divendres a la tarda. Deixarà al seu pas pluges i ruixats generalitzats, que seran més intensos i freqüents a la meitat nord. Catalunya, amb especial incidència a les comarques gironines, serà una de les zones més afectades dissabte a la tarda. La cota de neu fins a 1.000 metres i provocarà les primeres nevades importants al Pirineu.

La pluja de dissabte deixarà pas el diumenge a un temps més assolellat, però amb temperatures baixes. I és que diumenge i dilluns s’esperen les primeres gelades de l’any.  Així mateix, el vent, tot i no ser molt fort, contribuirà a augmentar la sensació tèrmica de fred.  Finalment, a partir del dimarts i durant bona part de la resta de la setmana seguiran arribant diverses borrasques atlàntiques.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom