Un total de 284 restaurants conformen en l’edició 2019 de la llista Bib Gourmand d’Espanya i Portugal, en el qual la Guia Michelín agrupa una selecció d’establiments amb una excel·lent qualitat preu però que no reuneixen tots els requisits exigits per brillar en la constel·lació d’estrelles. D’aquests temples del bon menjar, 248 es troben a Espanya, cinc menys que en la passada edició, i 36 a Portugal, que l’any anterior sumava 37. Un d’aquests és el Olmosgourmet situat al Polígon de Can Ribó de Badalona. Es tracta d’un espai conduït des d’una visió familiar que a la planta inferior disposa de cafeteria i bar de menú diari, i que a la primera planta acull l’espai gastronòmic distingit pel títol Bib Gourmand de la Guia Michelin. Opcions per a totes les butxaques al bell mig d’un polígon industrial, una ubicació que no és casual i que té arrels familiars.
Des de 1957, la Guia Michelin recull els restaurants en els quals existeix una magnífica relació entre la qualitat i el preu. Els BibGourmand ofereixen una bona cuina a preus raonables, que en el cas d’Espanya no pot superar els 35 euros i a Portugal ha de ser menor de 30.
S’entregen les estrelles Michelin a Lisboa
La nova aposta gastronòmica dels xefs Sergio i Javier Torres, Cocina Hermanos Torres -batejada per ells mateixos com “La Nau dels somnis”- ha revalidat la confiança de la guia Michelin, que ha atorgat al restaurant dues estrelles, les mateixes que tenia el Dos Cielos abans de tancar. En una gala celebrada aquest dimecres a Lisboa, Catalunya ha constatat la pèrdua de les tres estrelles del Sant Pau de Carme Ruscalleda per tancament. Amb tot, tres nous establiments catalans s’estrenen amb una distinció, la cuina marinera de La Barra de Carles Abellán –un exBulli-, l’Oria –el restaurant de Martín Berasategui a Barcelona- i el Terra, a S’Agaró. No han tingut la mateixa sort el Nectari, que perd la que tenia, el Cinc Sentits –per tancament i trasllat- i el Roca Moo, que ha abaixat la persiana.