Reconeixement pel Servei d’Integració Sociolaboral i per l’Espai de Relació i Creixement

0
1402

L’Ajuntament de Badalona ha rebut un nou Certificat de Bona Pràctica per la feina desenvolupada pel Servei d’Integració Sociolaboral dels Serveis Socials Municipals. Aquests reconeixements han estat atorgats pel Banc de Bones Pràctiques (BBP) de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals que promou aquests certificats en col•laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

El reconeixement ha tingut lloc aquest dijous 14 de febrer en una conferència sobre innovació democràtica i bon govern local a l’Auditori Axa de Barcelona, que ha comptat amb representants del Comitè de Municipis i Regions d’Europa (CMRE) i del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa (CoE). Dins d’aquest acte diverses iniciatives de 81 municipis durant el període 2014-2018 han estat reconegudes amb el certificat de bona pràctica. El premi l’ha recollit la vicepresidenta del consell d’administració de l’Institut Municipal de Serveis Personals i 1a tinent d’alcaldia, Teresa González.

Servei d’Integració Sociolaboral (SISL)
El Servei d’Integració Sociolaboral proposa un model d’intervenció multidisciplinar enfocat a diferents col•lectius atesos als serveis socials que es troben en una situació econòmica, social i familiar que els poden portar a l’exclusió social. Des de la seva posada en marxa, més de 1.000 persones s’han beneficiat, d’aquesta intervenció conjunta des del punt de vista social i laboral que ofereix més garanties d’èxit als amb més dificultats per trobar feina. El Servei d’Integració Sociolaboral de l’Ajuntament de Badalona ja estava reconegut com a bona pràctica en els Programes d’Iniciativa Comunitària EQUAL i des de l’any 2008 s’implementa aquesta metodologia d’intervenció sociolaboral incorporant als Serveis Bàsics d’Atenció Social de Badalona la figura de l’insertor sociolaboral.

Espai de relació i creixement personal per dones usuàries dels serveis socials mitjançant el treball grupal
Aquest espai té com a objectiu donar suport a les dones del municipi i millorar la seva relació amb els serveis socials locals mitjançant el treball grupal. Es tracten temàtiques com la recerca activa de feina, els coneixement dels recursos a l’entorn, els hàbits saludables, etc. L’impacte positiu de l’experiència té una doble direcció: per una banda, dota d’una nova mirada els professionals amb el tracte amb les usuàries, i de l’altra, elles trenquen reticències i estereotips envers els serveis socials.

Què és el Banc de Bones Pràctiques?
El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals és un servei de detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal. Aquesta plataforma, que ha estat pionera al món local, és una referència per als responsables de les polítiques municipals perquè hi poden trobar idees útils i innovadores per a la gestió del dia a dia. Gràcies a la contribució feta pels mateixos ajuntaments des de l’any 2014 s’han posat a disposició de tots els municipis més de 300 pràctiques de qualitat que serveixen com a model de referència o idees inspiradores per afrontar els reptes públics més importants.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom