Sabater demana una moratòria per aturar la proliferació de cases d’apostes a Badalona

0
1580

El Grup Municipal de Guanyem Badalona en Comú ha presentat una moció al ple d’aquest febrer de l’Ajuntament de Badalona amb mesures per a combatre la ludopatia i la proliferació de cases de joc sobretot pel que fa als més joves. Segons la formació, la creixent addicció a les apostes entre els i les joves és un problema social que ha de ser tingut en compte per totes les administracions. Això és el que creu la regidora Dolors Sabater. La proliferació de les cases d’apostes a Badalona, Catalunya i l’estat espanyol, així com l’omnipresència d’aquest addictiu joc en la publicitat, és alhora causa i efecte d’una situació preocupant, segons Guanyem.

La formació considera que a Badalona aquesta situació és fàcilment observable: en els últims anys s’han instal·lat màquines d’apostes en molts locals utilitzats majoritàriament per persones joves. La darrera polèmica local ha estat amb el veïnat del carrer Ponent i voltants, que fa setmanes que s’han organitzat contra la instal·lació d’un nou bingo al barri del Gorg. Per això, a la moció, Guanyem Badalona demana prendre totes les mesures a l’abast del consistori per aturar el projecte del barri del Gorg; així com aplicar una moratòria a la concessió de llicències d’establiments d’apostes a Badalona mentre es desenvolupen accions de regulació. La mateixa recepta que s’ha aplicat en el passat amb altres tipus de centres, com són els clubs de consum cannàbic.

Sabater demana, alhora, elaborar un Pla específic d’accions contra la ludopatia, incorporant-la com a conducta addictiva en les mesures de prevenció de drogues que ja es porten a terme actualment a la ciutat així com enfortir la col·laboració amb els Cossos i Forces de Seguretat per evitar que els menors d’edat tinguin accés a màquines d’apostes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom