I ja hi tornem a ser! Comencen les Festes de Maig

0
1466

Les Festes de Maig comencen, oficialment, aquest mateix divendres 3 de maig, amb el pregó des del balcó de la Casa de la Vila. Aquest any, l’Ajuntament havia convidat el periodista badaloní Jorge Javier Vazquez, però un problema de salut del comunicat va fer canviar de plans a darrera hora i buscar un pregoner alternatiu. El jugador argenti de la Penya, Nicolás Laprovittola pronunciarà el pregó des de la Plaça de la Vila. Serà a les 19h. A partir d’aquí, les Festes de Maig presenten enguany un munt d’activitats, sobretot en el terreny artístic. Com cada any, el TOT us presenta un Suplement Especial, de més de 20 pàgines, amb la informació més completa. Les principals novetats passen pel Festival Arts a Ca l’Arnús, que omplirà durant aquest mateix cap de setmana del 3 al 5 de maig, de música i arts el parc de Ca l’Arnús. Altres novetats serà la proposta Ruta 90, un projecte que vol potenciar i fer visible els grafits a les columnes de sota l’autopista, un nou Escape Room a la Casa de la Vila, dissabte 18 i diumenge 19h, el concurs solidari, Sàpiens Chascar o una jornada dedicada a la Mobilitat Segura. Les festes, com sempre, s’allargaran durant tot el mes de maig, amb especial atenció als actes centrals que tindran lloc des d’aquest divendres 3 de maig i fins el 19 de maig.

Les novetats d’aquest 2019!

Màgic Maig: Amb motiu del desè aniversari de Màgic Badalona, el centre comercial presenta, del 2 al 18 de maig, una exposició centrada en la figura del Dimoni. Aquest dissabte 4 de maig, a les 19 h, es faran diferents activitats com un espectacle de pirotècnia a càrrec dels diables Kapaoltis, narració de contes o diversos tallers infantils.

Ruta 90: Sota l’autopista C-31 (des de l’avinguda del Maresme fins al carrer de Juan Valera) les columnes que hi ha es convertiran en una ruta d’art urbà. La mostra, que tindrà lloc del 8 a l’11 de maig, comptarà amb la participació d’artistes prestigiosos de diferents estils, tant locals com de fora del municipi.

Escape Roomdurant el dissabte 18 i diumenge 19, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, serà molt fàcil entrar a la Casa de la Vila… però molt més difícil sortir-ne. El despatx de l’alcalde, el saló de plens i les instal·lacions annexes acolliran proves, enigmes i reptes de lògica relacionats amb la història de l’edifici. Per a majors de 8 anys. L’aforament és limitat.

Mobilitat Segura = Badalona Segura: a la plaça del President Tarradellas, el diumenge 19 de maig, a partir de les 10 hores, hi haurà una jornada en la qual es posaran en valor els diferents cossos de seguretat de la ciutat i vincularan la mobilitat amb la seguretat. Ocuparan la plaça vehicles de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, ambulàncies, Bombers o Tusgsal, on tothom podrà apropar-se, els més petits podran pujar als vehicles, participar en una exhibició o fer servir els seus aparells. També s’hi faran diversos tallers.

Concurs Sàpiens Chascar: concurs solidari que pretén, de manera distesa, promoure el pensament racional i humanista. Un espectacle, a càrrec de ChasCar, una associació sense ànim de lucre que lluita contra el càncer infantil i totes les malalties dels infants, on la música i la imatge condueixen les diferents temàtiques d’un esdeveniment que no deixa a ningú indiferent. Tota la recaptació de les entrades anirà destinada íntegrament per renovar una sala de jocs a la planta d’oncologia infantil de l’Hospital Germans Trias i Pujol. El concurs es farà al pavelló de la Plana, el dissabte 25 de maig, a partir de les 21 hores.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom