Can Ruti posa en marxa el projecte de cuina terapèutica Rutixef

0
1835

Professionals del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Germans Trias de Badalona han engegat un projecte de cuina terapèutica per a pacients que, per la seva patologia, requereixen seguir una dieta específica. La iniciativa, batejada amb el nom de Rutixef, neix amb l’esperit de facilitar l’adquisició i l’adherència de les recomanacions dietètiques pautades pels professionals sanitaris a través d’uns tallers de cuina impartits al propi hospital. “Pacients d’una mateixa patologia assistiran a tallers de cuina didàctics on es presentaran receptes variades, accessibles i adaptades al seu estil de vida. D’aquesta manera, la implementació de la dieta pautada en el seu dia a dia serà molt més senzilla i personalitzada”, explica Núria Alonso, endocrinòloga de Germans Trias. I contextualitza el projecte: “Diferents estudis han demostrat que una intervenció basada en la teràpia medico-nutricional en grup té un impacte positiu en persones que pateixen una mateixa malaltia o condició millorant l’adherència als hàbits alimentaris saludables”. És per això que el Rutixef s’ha plantejat com un punt de trobada entre aquests pacients que, en molts casos, són membres d’una mateixa família. En la seva aposta pel projecte de cuina terapèutica, l’Hospital Germans Trias va construir una aula-cuina d’alta tecnologia i garantint totes les mesures de seguretat a la planta soterrani, annexa a la cuina hospitalària.

A més l’Hospital es va posar en contacte amb la Fundació Alícia perquè participés en el projecte, donada la seva vocació de fer cuina sostenible, saborosa, saludable i adaptada a qualsevol situació de la vida. Aquesta col·laboració ha aconseguit crear uns tallers plenament adaptats a les necessitats dels pacients de diferents patologies i que, a la vegada, ofereixen una qualitat dietètica, nutricional, gastronòmica i educativa de primer nivell. Amb la irrupció de la pandèmia per Sars-CoV-2 el plantejament del projecte s’ha hagut d’adaptar a la nova realitat i és per això que en aquesta primera etapa els tallers s’han gravat en vídeo i es penjaran a Youtube perquè els pacients hi puguin tenir accés. El primer taller serà aquest proper dijous 22 d’abril i obrirà el cicle de cuina dirigida a pacients amb hipercolesterolèmia.

Una col·laboració d’estrella Michelin

En aquests primers tallers dirigits a pacients amb hipercolesterolèmia, el Rutixef comptarà amb la participació de tres cuiners d’estrella Michelin dels restaurants Compartir i Disfrutar. Els xefs seran els encarregats de conduir l’últim taller d’aquest primer cicle el 13 de maig, una sessió oberta també a professionals del centre. Per altres patologies, l’Hospital ha contactat amb altres xefs de renom interessats en el projecte. Aquesta col·laboració reforça la idea que la cuina saludable no està renyida amb l’alta cuina, a més de ser la festa de cloenda ideal per la formació dels pacients.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom