Badalona ha acollit aquest cap de setmana el “II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales”

0
844

Més d’un centenar de dones vingudes d’arreu de l’estat, en representació d’associacions veïnals, federacions i confederacions, han participat aquest cap de setmana al “II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales” que ha tingut lloc a Badalona. La trobada s’ha centrat en tres eixos principals: la violència de gènere, la salut i els serveis públics. 

Organitzat per la Confederación Estatal de Asociaciones Vecinales (CEAV), la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) i l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), les assistents a la trobada s’han repartit en diferents grups de treballs que han debatut les diferents reivindicacions i propostes. Tot i que no serà fins d’aquí a uns dies quan es recopilaran la relació íntegra de les conclusions, s’han avançat alguns punts claus:  

  • Millorar la formació en gènere en els centres educatius, tant pel que fa en l’educació en igualtat que reben els nens i les nenes, fer ús del llenguatge inclusiu i reflectir la necessitat que tots els centres d’ensenyament disposin de professorat format en aquest àmbit. També es reclama una millor formació en gènere en col·lectius com el judicial i el policial, per millorar l’atenció a les dones. 
  • Serveis Social i Salut. s’ha reclamat que es millorin els estudis, els diagnòstics i els tractaments de malalties i problemes de salut que incideixen especialment en les dones, com ara la fibromiàlgia, així com millorar el suport de les persones cuidadores, que sovint són majoritàriament les dones. 
  • Combatre la violència de gènere, especialment després del seu creixement amb la pandèmia de la Covid-19. En aquest punt s’ha reclamat l’actualització del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere vigent, que és de l’any 2004.

    Aquest II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales dona continuïtat a la primera trobada que va tenir lloc el mes de gener del 2019 a Saragossa on es va acordar la creació d’una Red Estatal de Mujeres Vecinales i treballar per aprofundir en la instauració de plans d’igualtat d’empreses i administracions públiques, començant per les mateixes federacions, associacions, confederacions i associacions veïnals. Durant la trobada també hi ha hagut temps per al coneixement i l’intercanvi mutu d’experiències en activitats d’esbarjo i per a la visita del Museu Municipal i conèixer el passat romà de Badalona. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom