La plantilla municipal acorda mobilitzacions contra la “inacció” del govern

0
763

Javier Torres

Els treballadors de l’Ajuntament de Badalona iniciaran mobilitzacions per demanar “assumpció de responsabilitats polítiques i la superació de l’actual bloqueig i inacció” del govern amb l’obertura de negociacions. Així ho ha acordat aquesta setmana per unanimitat l’assemblea de la plantilla, que ha remarcat la “inoperància” de l’actual executiu durant el darrer any.

Els sindicats han coincidit en afirmar que “des de la formació de l’actual govern, la mala gestió dels Recursos Humans s’ha agreujat”, i afirmen que “s’han succeït tres responsables de Recursos Humans en menys d’un any”. No obstant, també assenyalen als executius anteriors com a responsables dels problemes de funcionament “derivats de les retallades de personal i de la mala gestió de la direcció política”.

Processos irregulars de selecció de personal directiu

A més de la deteriorada situació general de la plantilla, els sindicats denuncien  irregularitat en els processos de selecció de personal directiu i de gerència durant el darrer any, dels que demanen la nul·litat, així com la de les “acumulacions de tasques directives”. En aquest sentit, el comitè unitari avança que denunciarà totes “les irregularitats davant la inspecció de treball i l’oficina antifrau”.

Per tot plegat, engegaran iniciatives per fer pública la situació de la plantilla de l’administració local, com ara taules informatives per explicar als treballadors i a la ciutadania la situació de la plantilla i dels serveis públics a diferents dependències municipals de tota la ciutat.

El tinent d’alcalde Jose Téllez assegura que s’han produït contactes constants amb tots els sindicats durant els darrers mesos, que existeix un diàleg fluid i que s’han produït millores salarials amb el nou pressupost. “Estem en un procés de negociació i apareixen tensions que volen obrir la porta a millores, és normal”, admet el regidor.

Pel que fa a la persona responsable de RRHH, Téllez considera que és habitual que, amb un nou govern, es produeixin canvis als departaments, i apunta que la intenció és obrir la plaça a concurs públic tant aviat com sigui possible per establir un perfil clar i definitiu.

Quant a la resta de processos de selecció de directius, el regidor manté que es van fer de forma transparent i ajustada a dret, “com no s’havia fet mai”, i es mostra “tranquil” si els sindicats volen portar les contractacions davant els òrgans que creguin oportuns.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom