Detingudes 12 persones, algunes d’elles a Badalona, que sostreien diners dels caixers amb targetes de crèdit que havien robat al metro

0
5206
Els Mossos han detingut 12 persones, deu homes i dues dones, d’edats compreses entre els 21 i els 44 anys i de nacionaitat romanesa, per la seva participació en diversos furts de targetes bancàries al transport suburbà. Per a realitzar el furts utilitzaven la modalitat coneguda com a ‘mirapins’ o ‘shoulder surfer’ que consisteix en observar com la víctima posa el número PIN de la targeta quan està comprant el títol de transport, i després fer extraccions en caixers automàtics. La investigació va començar arran de la detecció per part dels investigadors de l’augment d’estafes i furts a diverses estacions de metro i Rodalies, com a Badalona.

La investigació va començar arran de la detecció per part dels investigadors de l’augment d’estafes i furts a diverses estacions de metro i rodalies de Barcelona. Es van obrir diverses diligències per aquests fets, ja que van identificar diversos autors que formaven diferents grups que, de manera molt organitzada i especialitzada, efectuaven aquests furts i estafes. Per aquest motiu es va organitzar un dispositiu policial durant les tardes dels dies 27, 28 i 29 d’octubre amb l’objectiu de localitzar i detenir-los.

Les detencions es van realitzar durant les tres tardes a diverses estacions de metro o rodalies de diferents zones com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, el Prat de Llobregat (AEROPORT), i als municipis de Llinars del Vallès i Zamora. Alguns dels autors van ser detinguts quan intentaven abandonar el país o havien marxat de Catalunya, com és el cas de dues detencions a l’Aeroport i la de Zamora, que les va realitzar Policia Nacional durant el control de passaports gràcies a les alertes policials generades pel cos de Mossos d’Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra han alertat de la importància que, quan algú utilitzi un caixer automàtic o una màquina expenedora de títols, vigili de no ser observat i que oculti amb una mà el teclat mentre amb l’altra mà tecleja el PIN.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom