Per la Passada, tortells i borregos de Sant Antoni

0
1103

Aquest diumenge, 13 de febrer, els carrers de Badalona viuran la Passada de Sant Antoni, o la dels burros, després de dos anys per la pandèmia. Hi ha dos dolços associats aquest dia, els borregos i el tortell de Sant Antoni. A la ciutat moltes pastisseries n’han preparat per a aquest cap de setmana. És tradicional menjar el tortell com a postres, fet de pasta de brioix farcida de massapà i que conté una figureta que representa un animal com els que són beneïts en aquest dia. El tortell de Sant Antoni s’elabora amb pasta de brioix amb ous, sucre, llet, mantega i farina com a principals ingredients, raspadures de pell de llimona i canyella en pols i farcits de massapà amb fruita confitada per sobre i, un cop fermentats, cuits al forn. La sorpresa és una figureta de ceràmica imitant un animal. Una altra tradició són les borregos de Sant Antoni, petits rosegons de pa torrat que aquests dies també poden trobar a les pastisseries badalonines.

Foto: Pastisseria Comas

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom