Unes 300 persones condemnen l’assassinat masclista de dissabte a Badalona

0
677
Unes 300 persones s’han concentrat aquest dilluns davant l’Ajuntament de Badalona per condemnar la mort d’una dona de la ciutat, presumptament assassinada per la seva parella aquest dissabte. Durant l’acte s’ha homenatjat la víctima –la tercera de l’any a Catalunya– amb l’encesa d’espelmes i també s’han dipositat flors al bell mig de la plaça de la Vila i s’han interpretat dues peces musicals per mostrar el condol de la ciutat a la família. Pocs minuts abans, el consistori ha celebrat un ple extraordinari per aprovar una declaració institucional de rebuig a la violència masclista. L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha demanat la implicació de tothom per incidir en l’educació dels més petits sota la base de “la plena llibertat i el ple respecte” per l’individu “per eradicar la xacra del masclisme que mata dones pel fet de ser dones”.
L’Ajuntament de Badalona ha clos així els dos dies de dol que es van declarar dissabte després de l’assassinat d’una veïna de la ciutat, presumptament a mans de la seva parella, que ja va ser detingut pels Mossos d’Esquadra. Sabater ha reafirmat el compromís del consistori “unànime i contundent” contra la violència de gènere i ha fet una crida a la societat perquè s’hi sumi.

Abans de l’acte popular de condemna de l’assassinat i de suport a la víctima, el ple de l’Ajuntament ha aprovat una declaració institucional de condemna i per mostrar “la més enèrgica solidaritat amb totes aquelles dones que estan patint violència pel sol fet de ser dones”. El consistori reconeix la “important responsabilitat institucional” per abordar aquesta problemàtica i ha assegurat que “continua treballant per millorar l’atenció, acompanyament i protecció” de les víctimes, amb l’objectiu d’aconseguir la seva “recuperació integral” i per “prevenir nous casos de violència”. Pel que fa a la implicació de la societat, l’Ajuntament de Badalona demana “revisar els missatges que de manera continuada donem sobre el fet de ser dones i homes i cons ens hi relacionem”, així com revisar “la socialització de les nostres criatures” per “educar persones lliures, que prenguin responsabilitat sobre les seves vides i respectin els desitjos de la resta”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom