L’Ajuntament de Badalona ha obert el termini per sol·licitar els ajuts municipals destinats a les empreses de l’oci nocturn, la restauració i el lleure afectades per les mesures contra la Covid-19. El termini és fins a l’1 de desembre i està dotat amb dos milions d’euros. L’ajut té la finalitat de pal·liar l’impacte econòmic que va provocar el cessament o restriccions de l’activitat durant la pandèmia i ajudar al manteniment dels llocs de treball.
Un dels requisits més destacats és que els ajuts en el sector de la restauració només aniran destinats a aquells restaurants que no tinguin llicències de terrasses.
Aquests són els requisits per a les empreses que es podran beneficiar de les ajudes:
Sector oci nocturn
Es poden acollir al paquet de mesures les discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut. Rebran una ajuda d’entre 15.000 i 50.000 euros depenent del nombre de treballadors que tenen en plantilla. L’ajuda s’efectuarà en dos pagaments: el primer pagament del 50% de l’ajuda es farà si la mitjana del nombre de treballadors del negoci durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any ha estat igual o superior al 70% de la plantilla que tenien el febrer de 2020. El segon pagament s’efectuarà si aquesta mitjana de treballadors contractats es manté o se supera durant els mesos de juliol, agost, setembre i octubre de 2022.
Sector de la restauració
Es donaran ajuts a les persones treballadores autònomes i empreses de la restauració enquadrats en els epígrafs d’IAE 671,672 i 673 i que no tinguin llicències de terrasses. Es farà un únic pagament de 5.000 euros sempre que els sol·licitants hagin mantingut en la seva plantilla durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any una mitjana igual o superior al 70% dels treballadors que tenien el febrer de 2020.
Sector del lleure
Poden sol·licitar les ajudes aquelles empreses que contribueixen al creixement integral dels infants, adolescents i joves; que propicien la ciutadania activa i duen a terme un perfil d’activitats no especialitzades mitjançant eines pedagògiques pròpies de l’educació del lleure. Per exemple, podran beneficiar-se de les mesures les empreses que es dediquin a les activitats d’educació en el lleure dins i fora marc escolar, l’animació sociocultural, cases de colònies i albergs, casals de vacances, ensenyaments no reglats d’idiomes, escoles de música i dansa, arts plàstiques i escèniques, reforç escolar, etc. No podran demanar les ajudes els clubs esportius federats. Els sol·licitants d’aquest sector rebran una ajuda de 5.000 euros en un únic pagament sempre que la mitjana de treballadors de l’empresa entre setembre de 2021 i juny de 2022 hagi estat igual o superior al 60% de la plantilla que tenien el febrer de 2020.