Aquesta setmana a Opinió, en Toni Flores ens parla de: “Les “dues Badalona” del senyor Falcó”

0
922
L’altre dia vaig trobar un escrit recent del senyor Ferran Falcó al Diari de Badalona on exposava el seu posicionament sobre el tema del Mercadona a la Morera. Per fer-ho, començava parlant de Guanyem Badalona en Comú a través d’una perillosa teoria etnicista, a base de mentides, sobre la cerca de vots de la plataforma ciutadana d’unitat popular en les eleccions municipals del 2015, en funció del barri de Badalona en què viu la població, i la llengua que parla. El cap de llista i regidor convergent estableix una diferència entre els barris “més catalano-parlants” i els barris “més castellano-parlants” (sic, faltes d’ortografia incloses).
Senyor Falcó, els i les badalonines, igual que els catalans i les catalanes, votem el que volem al marge del nostre barri de residència o del lloc d’on siguin els nostres pares i avis. Jo sóc fill d’una andalusa i d’un extremeny i he votat i votaré independència com a opció de canvi i transformació social per a poder construir una República Catalana al servei de la majoria social, les classes populars i les treballadores. Tal com ho van fer el passat 9 de novembre de 2014 al meu barri, Llefià (per posar un exemple), més de 3.000 veïns i veïnes, que van optar per votar Sí – Sí.
Des de fa dècades que molta gent a Badalona treballem per la no discriminació per cap raó, i per caminar en positiu cap a la construcció d’ “un sol poble”. Aquest és el camí per, des del respecte a la diferència, seguir sumant gent en el procés democràtic d’emancipació nacional i social des de Badalona. I la llengua, com a eina de cohesió social, és fonamental en aquest camí.
A Badalona hi ha hagut interessos partidistes en dividir la ciutat en funció de l’origen o la llengua d’ús habitual dels seus habitants. Davant d’això, és imprescindible posar les eines per evitar la fractura ètnica i lingüística a la nostra ciutat. I afirmacions com la seva, senyor Falcó, no hi ajuden gens, a no ser que tingui interès en fer ús de l’etnicisme per arrencar vots, tal com fa la dreta més rància del PP.
Per acabar, li recomano que miri el recent vídeo de Karlos Bernabé, regidor de Can-viem Oriola (Baix Segura, País Valencià), contra l’atac sistemàtic del PP a la llengua catalana. L’animo a aprofitar l’estiu per agafar algunes idees en aquest sentit, obrir la ment i començar a canviar el xip.
Toni Flores
Activista social
@tonillefia

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom