Rubén Guijarro: “Si l’ACB ha triat Badalona com a seu de l’esdeveniment més important de bàsquet a l’Estat, és per alguna cosa”

0
686

Avui que comença la Copa del Rei de Bàsquet 2023 a Badalona, parlem amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, sobre com viurà la ciutat l’esdeveniment.

– Com va sorgir de portar la Copa del Rei a Badalona i què ha de representar per la ciutat?

La idea va sortir de manera atropellada. Fa dècades que a Badalona es parlava de ser altre cop la seu de la Copa. Badalona és el bressol del basquetbol i no podia ser que l’esdeveniment més rellevant de bàsquet a Espanya no es fes a Badalona des de 1984. A l’edició de l’any passat a Granada era el tercer cop que presenciava el torneig i vaig quedar fascinat: allò era una festa que anava més enllà de l’esport. En posar la idea a les xarxes, l’opinió de la gent era clara: “La volem”. A partir d’aquell moment ens vam posar a treballar amb l’ACB per fer-ho possible.

– Un dels temes que més ha molestat als badalonins és el preu de les entrades. Aficionats de la Penya que són espectadors habituals de l’Olímpic es quedaran sense poder entrar al pavelló.

És un esdeveniment organitzat per l’ACB i ells tenen les seves normes. A mi, com a alcalde, m’hagués agradat molt més que els badalonins poguessin tenir entrades amb un preu reduït o trobar alguna manera més assequible perquè els aficionats poguessin veure els partits. No ho decidim nosaltres, però hem buscat altres opcions perquè tothom pugui gaudir-ne. Hem volgut arrodonir la Copa amb molts esdeveniments, tant si ets un boig del bàsquet o no mires ni un partit. La Copa es viu més enllà que puguis anar als partits o no amb les Fan Zones i altres activitats.

– Badalona és la ciutat del bàsquet, però la majoria d’instal·lacions esportives, com ara els pavellons, es troben en un estat decadent. 

Ja fa més d’una dècada que no s’inverteix en els pavellons, ni a les instal·lacions esportives. La Copa ha de servir, no només per donar una bona imatge de la ciutat, sinó també perquè es quedi. Estem fent inversions a tots els pavellons de la ciutat. Pavellons com el d’Ausiàs March, que van acollir la darrera Copa, voldríem que haguessin participat en aquesta, però no ha estat possible. La instal·lació requereix d’una reforma integral molt llarga i quan vam iniciar el projecte de la Copa ja no hi havia temps. Actualment, estem treballant perquè torni a ser un pavelló referencial que la ciutat necessita.

– Un dels altres temes que més preocupa a la població és la seguretat. Badalona està preparada per rebre tanta gent?

Absolutament, i en això treballem. Ho estem coordinant amb els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i amb la nostra Guàrdia Urbana. Sovint a la ciutat tenim una certa sensació que aquí les coses són pitjors. Tenim un cert complex, però plantejem-ho diferent: si l’ACB ha triat Badalona com a seu de l’esdeveniment més important de bàsquet a l’Estat, és per alguna cosa. Ens han escollit per davant de ciutats com Barcelona, València o Màlaga. Ens han triat perquè han valorat que estem preparats i prometo que la Copa serà un èxit.

– Per acabar, volem que te la juguis. Qui guanyarà la Copa? Contra qui serà la final? Qui serà el millor jugador del torneig?
Com no pot ser d’una altra manera, la Copa la guanyarà la Penya en una final contra el Barça. I el millor jugador del torneig serà Joel Parra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom