L’AMB retira de l’ordre del dia el concurs per la concessió del Nitbus

0
1003

El ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha decidit ajornar després de l’estiu la seva decisió sobre el concurs per adjudicar el servei Nitbus. La retirada del punt a l’ordre del dia, del ple que s’ha fet aquest dimarts, arriba després de la gran mobilització dels treballadors de Tusgsal, que demanen la convocatòria d’un nou concurs. La presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha compromès a demanar més informes jurídics i que revisaran a fons tot el procés. Ara tot aquest procés haura d’esperar fins després de l’estiu.

El concurs té “nul·litat de ple dret”
Els  treballadors de Tusgsal  han denunciat que hi ha hagut presumptes irregularitats en l’adjudicació del servei del Nitbus. El servei l’ostenta ara com ara Tusgsal, però en el nou concurs havia  estat adjudicat a l’empresa Alsa, filial de la multinacional britànica International Express. L’adjudicació que es volia tirar endavant tenia al darrera un informe de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat sol·licitat per la mateixa AMB en què, segons els treballadors, es manifesta la “nul·litat de ple dret” del concurs, perquè no va ser publicat en el Butlletí Oficial Europeu.
Tusgsal ofereix el servei de Nitbus des del 1991. Els treballadors denuncien que l’oferta que va presentar per al nou concurs del Nitbus era “dos milions d’euros més barata” que la d’Alsa. L’empresa badalonina té una plantilla de 780 persones, de les quals 163 es dediquen al servei del Nitbus.
Comunicat de l’empresa Tusgsal 
D’altra banda, aquest dimarts, l’empresa Tusgsal ha emès un comunicat on consideren que la Resolució de la Junta Consultiva de Contractació de la Generalitat, sol·licitada a instàncies de l’AMB, reflecteix amb claredat meridiana que els requisits de publicitat regulats en l’art. 7 del Reglament 1370/2007 europeu és
d’aplicació a tot contracte d’explotació del servei de transport de viatgers, sigui concessió o sigui qualsevol altra modalitat de contracte, inclosa la gestió interessada. Des de Tusgsal entenen que una altra fonamentació diferent suposa una utilització parcial i restrictiva dels raonaments del informe, i en aquest sentit manifesten que el mateix ve avalat pel màxim òrgan consultiu en matèria de Contractació Pública de Catalunya, de reconegut prestigi.

No obstant això, el Ple de l’AMB, a instàncies de la Presidència ha acordat sol·licitar un nou informe jurídic a un expert independent, amb la finalitat de dotar al procés de majors garanties de transparència i seguretat jurídica. Des de Tusgsal s’ha volgut donar l’agraïment a tots els grups polítics que han
donat suport a aquesta proposta, per haver entès, segons l’empresa badalonina, la inoportunitat de la urgència en tractar l’assumpte, així com les conseqüències que s’haguessin pogut derivar en el supòsit d’aprovar l’establert a l’Ordre del dia publicat. Tusgsal també ha agraït el suport rebut per la Unió General de Treballadors, en defensa del dret dels treballadors de l’empresa badalonina, i igualment a totes les institucions, entitats i ciutadans que han mostrat la seva solidaritat amb aquest procés.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom