El nombre de contenidors cremats disminueix els mesos de febrer i març

0
1003
Imatges d'arxiu de contenidors cremant a Badalona

Les cremes provocades de contenidors es van tornar un fet habitual als carrers de Badalona durant els darrers quatre mesos de l’any 2022. Segons les dades de la Guàrdia Urbana de Badalona, al llarg d’aquests quatre mesos i el mes de gener es van cremar de forma provocada una mitjana de 31 contenidors.

A partir de la tercera setmana de febrer, hi trobem un descens clar dels incendis provocats, quan només es van cremar 3 contenidors fins a finals de mes (un total de 17 al llarg del mes). La setmana coincideix amb el 16 de febrer, data que TV3 emetia una notícia on s’apuntava que l’entorn de Xavier Garcia Albiol podria estar al darrere de la crema de contenidors a Badalona.

L’equip de govern de la ciutat també va carregar contra el Partit Popular, argumentant que un dels detinguts per la crema és el fill d’un membre de la llista del PP a les últimes eleccions municipal. Daniel Garcia, regidor del PP de Badalona, va negar qualsevol vincle amb el cas i va desmentir les acusacions assegurant que “només responen als col·laboradors que estan ara mateix en nòmina del Partit Popular”.

gràfico – 1

Una mitjana de 31 contenidors cada mes a finals de 2022

La Guàrdia Urbana va investigar l’augment de contenidors cremats a la ciutat al final de 2022, ja que durant aquest darrer tram de l’any es van multiplicar gairebé per tres. Durant l’estiu, el mes de juny es van cremar 12 contenidors, al juliol la xifra va ser de 13 i, a l’agost, 12. En canvi, al llarg de setembre, octubre, novembre i desembre es van cremar de forma provocada una mitjana de 31 contenidors cada mes.

Segons dades oficials de la Guàrdia Urbana, el mes de gener es van cremar a la ciutat un total de 33 contenidors, una xifra que es mantenia molt alta respecte a altres mesos. Durant les dues primeres setmanes del mes de febrer, fins al 16 de febrer, la xifra va seguir dins la mitjana amb 14 contenidors cremats. A partir del 16 de febrer, data de la difusió de la notícia a TV3, només es van cremar 3 contenidors fins a finals del mes.

Posteriorment, la crema de contenidors es va reduir respecte als darrers mesos de 2022 i primer mes i mig de 2023. Durant el mes de març, es van cremar 20 contenidors a la ciutat, 13 menys que durant el mes de gener. Aquesta tendència ha seguit durant el mes d’abril que fins al 12 d’abril s’han cremat 8 containers, per sota la mitjana dels darrers mesos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom