L’Ajuntament treballa contrarellotge per contractar la seguretat privada d’aquest estiu

0
2034

L’alcalde Xavier Garcia Albiol va anunciar la setmana passada que contractarà seguretat privada per a la vigilància d’edificis municipals i alliberar agents de la Guàrdia Urbana per patrullar per la ciutat. L’objectiu és poder destinar els efectius de la Guàrdia Urbana a fer patrullatge pels carrers de la ciutat i a feines pròpies de seguretat ciutadana. Segons fonts municipals, s’estan fent els informes previs, però, sense especificar una data en concret, consideren que serà un procés que ha d’anar ràpid.

La plantilla de la Guàrdia Urbana, la qual ja està curta d’efectius, es redueix a la meitat durant els mesos de juliol i agost per les vacances dels agents. El mateix 1 de juliol una part dels agents ja comencen les seves vacances.

En anys anteriors, aquesta falta d’agents s’havia pogut solucionar amb el pagament d’hores extres, però, enguany, aquesta “jugada” s’ha vist frustrada. Intervenció General de la Generalitat de Catalunya va emetre un informe que coincidia amb el d’Intervenció municipal, el qual va dictaminar que els agents de la Guàrdia Urbana no cobraran les hores extres del passat estiu. L’informe va constatar que les vacances s’han de realitzar obligatòriament i no poden ser substituïdes per compensacions econòmiques.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom