Preparen una exposició sobre els envelats badalonins

0
2277
Badalona. La platja de Badalona l'agost de 1932 amb els típics envelats de ratlles blanques i blaves. Platja dels Pescadors, al davant de la Rambla. Litoral. Memòria històrica Foto: Ernesto Costa. Badalona Recuerdos

D’envelats se’n van fer a tot el país, però a Badalona van tenir una especial rellevància, sobretot en l’últim terç del segle XIX, coincidint amb l’eclosió de l’associonisme cultural. Tant és així que van esdevenir un símbol per a diverses generacions de badalonins que encara els recorden, els enyoren i els reivindiquen.

Aquest agost, Badalona prepara una exposició per recordar els envelats badalonins. La mostra repassa la història dels envelats a Badalona, fent èmfasi en l’origen, tipologia, construcció, decoració interior, i els balls que tenien lloc en l’interior d’aquest element característic del passat de la nostra festa. La rellevància de l’envelat és important per explicar el canvi en les societats del segle XIX, i permet parlar d’associacionisme, de canvis en la música i el ball, i dels coneixements tècnics d’alguns oficis, sobretot vinculats –ara sí– al mar.

Horaris per a visitar l’exposició: del 12 al 16 d’agost, d’11 a 14 h i de 16 a 21 h, a la planta baixa de la Casa de la Vila.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom