Arriben aiguats, a partir d’aquest dissabte al vespre

0
1050

La predicció pels pròxims dies indica una forta baixada de la temperatura, que fins i tot se situarà per sota de la mitjana climàtica, i donarà per finalitzada l’onada de calor. Aquesta davallada tèrmica, que ja es notarà durant el cap de setmana i podrà ser de més de 10 graus, es mantindrà fins a mitjans de la setmana vinent, quan la temperatura es recuperarà lleugerament fins a assolir els valors normals per l’època de l’any. Tot i això, la pròxima matinada encara es podrà superar el llindar de calor nocturna en alguns sectors del litoral central.

Pel que fa a la precipitació, entre dissabte i diumenge creuarà un front fred que comportarà l’arribada de xàfecs que podran afectar qualsevol punt de Catalunya. Podran ser localment d’intensitat forta, acompanyats de tempesta i no es descarta que de fenòmens de temps violent. A Badalona, s’espera que la pluja arribi durant el vespre i nit d’aquest dissabte. En tot l’episodi, que serà força extens, les acumulacions de precipitació més importants seran d’entre 30 i 60 mm, sobretot a la meitat nord i est, si bé localment és possible que se superin els 100 mm a punts del litoral i prelitoral central. La setmana vinent es caracteritzarà pel pas de nous fronts, menys actius que el del cap de setmana, que donaran lloc a més xàfecs de distribució irregular.

A banda, entre diumenge i dimarts es reforçarà el vent de component nord, amb ratxes fortes o molt fortes als dos extrems del litoral. A causa d’aquest vent, s’alterarà l’onatge al nord de la Costa Brava.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom