Badalona posa en marxa el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere

0
993

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa, a partir d’aquest mateix dilluns, el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere (SAI) per donar cobertura a totes les persones que necessitin informació o assessorament en qüestions de diversitat sexual i de gènere i, especialment, a aquelles en situació de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Aquest és un servei confidencial i gratuït que ofereix un acompanyament especialitzat i de proximitat a les persones de Badalona que pateixen qualsevol forma de discriminació o violència LGTBIfòbica o que estiguin en risc de patir-les. Es tracta d’un espai obert a tota la ciutadania i que ofereix una atenció directa. El Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere presta els serveis següent:

– Atenció i informació sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere.

– Informació, divulgació i assessorament dels recursos en matèria LGTBIQ+ dirigits a la ciutadania, als professionals i a les entitats.

– Assessorament i acompanyament a persones LGTBIQ+ en casos de discriminació, d’assetjament, abús i agressions LGTBIfòbiques.

– Assessorament i acompanyament a persones LGTBIQ+, professionals, familiars o amistats en processos personals d’identitat de gènere, orientació sexual o expressió de gènere.

– Atenció psicològica i jurídica, dins la xarxa SAI de la Generalitat.

– Canvi de nom del sexe en diversos documents.

– Derivació d’incidències i denúncies per LGTBIfòbiques.

– Gestió de les derivacions corresponents a incidències i denúncies vinculades amb les LGTBIfòbies.

– Accions de prevenció, sensibilització i formació a la població en qüestions de diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Aquest servei està situat a l’OMD 5 (a l’avinguda d’Alfons XIII, número 114, a l’exterior del Palau Municipal d’Esports de Badalona, al barri del Gorg), amb un espai diferenciat i de fàcil accés. L’oficina del SAI estarà oberta tots els matins de 9 a 14 hores i els dijous a la tarda, de 16 a 18 hores. Per tal d’accedir al servei és necessari concertar cita prèvia a través del correu [email protected] o del telèfon 622 17 63 66 (horari d’atenció telefònica: dilluns i dimecres, de 9 a 14 hores).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom