Cantem nadales amb l’ampolla d’Anís del Mono

0
1221

L’ampolla d’anís és un clàssic en les nostres celebracions de Nadal perquè, tot i que continua servint per prendre una copeta o elaborar delicioses postres, també és útil com a instrument musical per acompanyar nadales. Difícilment Badalona podrà trobar un ambaixador més popular que l’Anís del Mono, que ara també podrà figurar al nostre pessebre. La composició del licor es basa en la matafaluga o anís, aigua químicament pura, xarop de sucre refinat i filtrat, i alcohol. Es destil·lava mitjançant alambins de coure del s.XIX. S’hi fabricaven dos tipus d’anís: sec (etiqueta verda) i dolç (vermella). Actualment s’exporta als EUA i Iberoamèrica. En el mes d’abril de 2014, l’empresa badalonina va crear una beguda amb motiu de la celebració de les Festes de Maig que combina el granissat de llimona i l’Anís del Mono, batejada amb el nom de Dimono. Com a anècdota, la beguda ha estat inclosa en el cinema, per exemple, en les pel·lícules:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom