El Nadal és sinònim d’il·lusió i d’esperança; és un moment on la imaginació i la màgia fan que tot esdevingui possible. A Catalunya, el gran responsable de convertir el Nadal en un tresor col·lectiu és el tió. Quan pensem en ell, de ben segur que tots l’imaginem com un gran amic; com el personatge més especial de la nostra infantesa. Fa més de dues dècades que Badalona s’ha convertit en un dels centres neuràlgics creadors d’aquesta màgica criatura.

El Tió Bufó, situat al carrer dels Jocs Florals, és un taller artesà on el tió cobra vida, després de completar un acurat i precís procés creatiu i de confecció. La badalonina Carmen Soto fa més de 20 anys que es va decidir a inaugurar una aventura empresarial que l’ha vinculat, per sempre, al personatge “predilecte” de la seva joventut. “El meu tió era un tros de branca sense potes que la família va trobar al bosc”, ens relata. La Carmen ha estat capaç de transformar l’eterna imatge del seu tió en una varietat enorme de personatges màgics: des de menuts tions de 3cm a autèntiques obres d’art de més de 2 metres de longitud.

Cal destacar que el Tió Bufó envia tions arreu del món. Madrid és un gran client, però també es fan enviaments a múltiples països europeus o fins i tot als Estats Units. L’any 2019, una marca de primer nivell internacional com Louis Vuitton va encarregar al taller badaloní la confecció de 2.000 tions per guarnir els seus lots de Nadal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom