6,75% de pujada al transport, el bitllet senzill: 2,56 euros

0
1981

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat aquest dimarts una pujada de les tarifes de transport públic del 6,75% per compensar la pujada de costos generalitzada d’aquests darrers anys, segons ha informat en un comunicat. Alhora, el consell d’administració de l’empresa pública ha decidit mantenir el 20% de descompte que aplica als abonaments T-usual i T-jove. Les administracions consorciades a l’ATM subratllen que aquest descompte pot augmentar fins al 50% -tal com passa en l’actualitat- si l’Estat manté l’aportació del 30% corresponent per afavorir els viatgers més recurrents. Els nous preus no entraran en vigor fins que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible decreti oficialment la seva aportació.

Els títols del transport públic s’apujaran un 6,75% a partir de l’1 de gener de 2024. El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) ha anunciat aquest dimarts les tarifes dels títols de l’any vinent.

Aplicant aquest increment del 6,75%, el bitllet senzill d’una zona costarà 2,56 euros, quan fins ara valia 2,40 euros.

La T-Casual d’una zona tindrà un preu de 12,12 euros, quan aquest 2023 costava 11,35 euros.

La T-Usual costarà 21,35 euros, per sobre dels 20 euros que val actualment.

El preu de la T-Jove passa dels 40 euros actuals a 42,7 euros a partir de l’any que ve.

Aquest preu que s’ha conegut aquest dimarts està a l’espera de saber si es mantindran les bonificacions per a la T-Usual i la T-Jove. Fins ara, el preu d’aquests dos títols estava bonificat en un 50%, un 30% del qual l’aportava el govern espanyol i el 20% restant l’ATM.L’ATM ha aprovat mantenir el seu percentatge de bonificació, a l’espera del que decideixi el govern espanyol.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom