Badalona engega una campanya per no donar pa als coloms

0
2051

L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa una campanya de sensibilització contra la pràctica de donar aliment, sobretot pa, als coloms i altres aus urbanes. L’objectiu és afavorir el benestar animal i evitar que aquests animals es converteixin en una plaga, amb efectes negatius per a la sanitat pública i la conservació dels espais urbans.

Aquesta campanya consisteix en la difusió d’imatges amb recomanacions a través de diversos cartells que s’han instal·lat a diverses places de la ciutat, sobretot on s’ha detectat algú escampant pa per donar menjar als coloms.

La campanya de l’Ajuntament de Badalona posa l’èmfasi en el fet que l’alimentació natural és suficient per als coloms i altres aus urbanes i una alimentació excessiva perjudica la salut d’aquests animals i n’afavoreix la superpoblació. També recorda que acostumar els coloms i altres aus urbanes a no buscar menjar els genera mals hàbits i trenca l’equilibri ecològic i que les restes de menjar a la via pública donen peu a la proliferació d’altres insectes o rosegadors que també poden esdevenir una plaga. La campanya també incideix en el fet que la superpoblació de coloms i altres aus urbanes genera molèsties, sorolls i brutícia, a més d’altres problemàtiques com l’augment del risc sanitari de transmissió de malalties i la corrosió de les vies públiques, els elements arquitectònics i els monuments.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom