Aquesta setmana a Opinió l’Aïda Llauradó ens parla de: “Badalona capaç d’una alternativa”

0
840
A Badalona molta gent vol saber quines opcions hi ha sobre el nou centre ocupacional de Badalona Capaç i quins són els seus avantatges i inconvenients. El govern té la obligació de pensar en l’interès general i buscar l’equilibri entre els diferents sectors afectats, especialment els més vulnerables.
La necessitat de trobar un nou edifici per Badalona Capaç ja es va plantejar a l’any 2009 en un terreny públic. La proposta de finals del mandat passat suposava la projecció d’un nou Mercadona al costat del nou centre a la Morera, i possiblement a Sant Roc, sense tenir en compte el Mercadona ja aprovat pel barri de Pomar. Aquí el comerç de proximitat apareix com una nova part vulnerable i perjudicada, sumada a l’amenaça de l’oligopoli alimentari que generen les grans superfícies comercials. D’altra banda, s’ha creat la Plataforma Salvem el Turó de l’Enric, en defensa del valor natural d’aquest terreny de la Morera, abandonat durant anys i amb gran part de titularitat privada.
El govern de Badalona ha treballat a contrarellotge per respondre les diferents problemàtiques. La regidoria de Medi Ambient ha encarregat un informe a l’Àrea Metropolitana que presentarà públicament. Paral•lelament, la regidoria d’Urbanisme ha treballat un nou projecte al barri de Montigalà en un terreny públic qualificat d’equipament, amb garanties d’espai i flexibilitat per cobrir possibles inconvenients. Aquesta alternativa suposa una inversió pública per aquesta fundació creada amb patrimoni públic municipal, amb membres del consistori al seu Patronat, i que vetlla per a les persones amb discapacitat intel•lectual.
Pel govern els centenars de treballadors i treballadores d’aquest nou equipament són una prioritat, per això proposa l’alternativa d’un nou edifici, sense perjudicar el petit comerç ni acabar amb la possibilitat de recuperar l’espai natural del turó. És l’hora de poder explicar aquesta alternativa a la ciutadania.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom