Seguiment remot de pacients complexos mitjançant rellotges intel·ligents a Can Ruti

0
372

L’Hospital Germans Trias ha donat el tret de sortida a un projecte, anomenat SESHAT, que té per objectiu transformar el model assistencial incorporant i integrant nova tecnologia a la pràctica clínica habitual. I ho ha fet posant un dispositiu portable (wearable) tipus polsera per a fer possible el monitoratge remot en pacients complexos o que presenten un risc de complicacions o d’evolució clínica desfavorable.

D’aquesta manera, a distància i en temps real, el professional sanitari pot consultar, a través d’una aplicació mòbil i en qualsevol moment, determinades variables fisiològiques del pacient, co m ara el ritme cardíac, la freqüència cardíaca i respiratòria, la temperatura, la saturació d’oxigen o la tensió arterial. La primera gran novetat d’aquest dispositiu és que proporciona un seguit d’informació que farà possible anticipar-se al deteriorament del pacient, que també veu millorada la seva seguretat. En segon lloc, permet fer un tractament integrat de les dades als sistemes d’informació de l’Institut Català de la Salut (ICS).

La primera pacient en disposar d’aquest dispositiu ha estat una dona derivada del Servei de Pneumologia a la Unitat d’Hospitalització a Domicili (HAD). D’aquesta manera, es preveu fer seguiment remot de les seves constants fisiològiques mentre estigui ingressada al seu domicili. El projecte contempla desplegar fins a mig miler de polseres per al seguiment de diferents perfils de pacients complexes, a més d’un centenar de monitors ‘sense fils’ –tipus petaca- a l’entorn hospitalari.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom