Inici Actualitat Can Ruti escurça l’estada dels nounats a l’hospital

Can Ruti escurça l’estada dels nounats a l’hospital

0
1002
Des de fa poques setmanes, l’Hospital Germans Trias ja ofereix una alternativa a la hospitalització convencional en la Unitat de Neonatologia als nadons que han nascut prematurament o que requereixen de cures neonatals especials. Es tracta d’un programa d’atenció domiciliària -anomenat ‘Et cuidem a casa’- que preveu beneficiar prop d’un centenar de nadons cada any, els quals veuran reduït el temps que passen ingressats a l’hospital a canvi de poder fer-ho a la seva llar.
Aquesta prestació és única als hospitals de l’àmbit territorial de la Metropolitana Nord i s’ofereix als progenitors de tres perfils de nounats. D’una banda, als nadons prematurs tardans, nascuts entre les 35 i les 36 setmanes, que tenen una capacitat d’alimentar-se i un pes inferiors als nascuts a terme. D’altra banda, a nadons que s’han passat setmanes a la UCI –la majoria, grans prematurs- i que un cop assolida la estabilitat cardiorespiratòria encara triguen, per exemple, en guanyar pes. I per últim, a nounats que demanden cures especials –per exemple, per tenir una ostomia- o que necessiten oxigen a domicili o una monitorització cardiorespiratòria durant un període de temps.
“Volem facilitar que aquests progressos naturals del nounat puguin assolir-se al millor entorn possible, que és l’entorn de la seva llar amb la seva família, per molt còmodes i protegits que els infants, les mares i els pares es puguin sentir quan són a l’hospital”, explica Gemma Ginovart, cap de Secció de Neonatologia del Servei de Pediatria del Germans Trias. Ginovart afegeix, però, que per participar del programa, els nadons han de superar els 1,8 kg, ser capaços de menjar per la boca de forma autònoma i tenir estabilitzada la funció cardiorespiratòria.

 

                 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom