La Generalitat reactiva el Consorci Badalona Sud

0
1322

La Generalitat de Catalunya destinarà 415.000 euros per garantir la reactivació i el bon funcionament del Consorci Badalona Sud. Concretament, aquest import ha de servir per cobrir enguany les despeses vinculades al personal i als projectes que l’organisme té en curs.

Aquesta transferència respon al compromís del Govern de reformular, conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona, l’ens que havia iniciat el procés de dissolució l’any 2022. En aquest sentit, el maig es va aprovar la reforma dels estatuts del Consorci, adscrit ara a la Generalitat, que ha passat a tenir-ne una participació majoritària.

Davant la realitat social complexa i singular dels barris Congrés, el Remei, Sant Roc i Artigas, el Govern fa una aposta ferma per vehicular a través del Consorci Badalona Sud el desenvolupament estratègic d’actuacions integrals amb visió a llarg termini que transformin la realitat social del territori i les vides de les veïnes i els veïns. Aquesta estratègia es durà a terme amb el reforç dels serveis existents, articulant la xarxa d’atenció i d’intervenció social i comunitària i coordinant les actuacions de les diverses administracions al territori amb corresponsabilitat.

Els pròxims mesos, el Consorci haurà de dissenyar un pla integral d’intervenció que incorpori actuacions socials, laborals, culturals, educatives, sanitàries i de seguretat a favor de la població. En aquest sentit, serà clau la coordinació amb el programa d’acció comunitària Barris amb futur, impulsat per Drets Socials, en el qual s’ha inclòs el barri de Sant Roc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom