Preocupació a Dalt la Vila pel mal estat de moltes cases

0
990

Algunes cases del barri antic de Badalona cauen. Això fa molt de temps que passa, però la notícia ara és l’enfonsament d’algunes de les construccions més antigues del barri. Ha passat sense cap ressò mediàtic però amb la preocupació de l’Associació de veïns de Dalt la Vila. L’enfonsament d’aquestes cases fa evident l’estat d’abandonament que pateix, des de fa dècades, el barri més antic de la ciutat. Hi ha moltes cases buides que estan patint una degradació important. Durant les darreres setmanes, alguns sostres han cedit i s’han enfonsat per dins, tal i com ha denunciat al TOT l’entitat del barri. Les cases estan situades al carrer Quintana Alta, carrer de la Costa o la masia de Can Trias, que aviat l’Ajuntament de Badalona començarà la millora de la seva estructura.  Els veïns reconeixen que no són moltes cases però “son estratègiques”. Estem parlant de masies i cases humils, de pagesos i menestrals, de diferents èpoques, des del segle XVII al XIX, amb els fonaments sobre l’antiga ciutat romana. Moltes d’aquestes cases, que ara s’han enfonsat, fa anys i anys que estan buides i algunes d’elles no tenen cap manteniment per part del seu propietari. L’entitat veïna de Dalt la Vila demana una aposta ferma en la protecció del barri, més enllà, diuen, de les ambigüitats i permissivitat de l’actual PEMU, que no penalitzi la rehabilitació i permeti conservar el barri antic de Badalona. El regidor d’urbanisme, Oriol Lladó, ha explicat que l’Ajuntament segueix la normativa aplicant la corresponent disciplina urbanística als propietaris d’aquests immobles.

El pressupost inclou inversions a Dalt la Vila

Urbanisme

Una de les obres més esperades al barri és la remodelació del carrer de la Costa, el més antic de Badalona. Tot i que fa dos anys que es van anunciar les obres, per part de la Generalitat de Catalunya, sembla que els treballs podrien començar a principis de l’any vinent gràcies a l’Ajuntament. Així ho ha confirmat al Tot el regidor Oriol Lladó.

D’altra banda, el procés de participació per triar les inversions del pressupost municipal inclou diverses propostes per Dalt la Vila. Les rehabilitacions dels carrers Fluvià, Barcelona, Plaça de l’Oli o el passatge Barberà són algunes de les propostes que es poden votar aquests dies.

Foto: AV Dalt la Vila

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom