Tiana formarà part de les rutes europees en bicicleta

0
156

Tiana entra a l’EuroVelo, les rutes de llarga distància en bicicleta per Europa. El projecte EuroVelo representa una aposta ferma i decidida per promocionar els desplaçaments en bicicleta al poble. La ruta europea de Cicloturisme estrena un nou traçat que passa pel Maresme. Això ens permetrà poder formar-ne part i tenir una infraestructura de la qual en podran fer ús no només els ciclistes que facin la ruta, sinó també la ciutadania de Tiana.

A grans trets, entrar a l’EuroVelo ens aportarà dos aparcaments segurs de bicicletes al poble i una estació de càrrega, reparació i manteniment d’autoservei per als ciclistes de fora però també pels del poble. Pels que fa esport i pels que fan els seus desplaçaments amb bicicleta habituals.

“És un pas més en la mobilitat sostenible de Tiana per la que aposta aquest Govern” ha explicat durant el ple el regidor d’Esports, Sergi Manzanares.

La proposta d’acord que s’ha portat a votació al ple preveu una reserva de crèdit per a poder tirar el projecte endavant l’any 2025. El projecte és finançat en un 75% pel Consell comarcal del Maresme i té el suport del Departament de Territori de la Generalitat que assumeix la preparació dels camins.

EuroVelo és una xarxa transfronterera de rutes ciclistes de llarga distància que travessen Europa en tota la seva extensió. Hi ha 17 rutes definides amb uns recorreguts que sumen prop de 90.000 km. Per Tiana, entrar en aquest projecte, també suposa promocionar el poble i el nostre comerç i restauració amb els visitants que vinguin de fora fent la ruta.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom