Tiana acorda el pla de seguretat de la Festa Major

0
105

L’Ajuntament de Tiana ha reforçat la seguretat per a aquesta Festa Major de Sant Cebrià. S’ha preparat un dispositiu conjunt entre la Policia Local de Tiana i els Mossos d’Esquadra per garantir unes festes segures. El dispositiu s’activarà el divendres, 13 de setembre, dia del pregó, i s’allargarà fins al dilluns, 16 de setembre, després del castell de focs.

Aquest dimecres, dia 5, s’ha fet la reunió de coordinació de seguretat de la Festa Major amb tots els responsables dels serveis de seguretat implicats: Mossos d’Esquadra, Policia Local, l’empresa de seguretat privada i l’empresa de control d’accessos i producció, les regidores de Cultura, Via Pública i Igualtat i tècnics municipals.

L’alcalde Isaac Salvatierra ha felicitat els cossos de seguretat i responsables de dispositiu pel bon funcionament de la Festa Major de l’any passat, sense incidents. Fa dos anys que no hi ha aldarulls per  la Festa Major. En aquest sentit, s’ha dissenyat un dispositiu com el de l’any passat, però més reforçat, per millorar la prevenció i tenir una més eficient capacitat de reacció en cas d’emergència.

Per primera vegada, la Festa Major tindrà un pla d’autoprotecció que permet la gestió eficient dels mitjans humans i tècnics per a fer front a les emergències que hi puguin haver a la Festa Major i que permet una millor coordinació entre organitzadors i serveis d’emergències. L’objectiu és minimitzar les conseqüències de l’emergència, especialment pel que fa al salvament de persones i béns. El pla d’autoprotecció determina els procediments de coordinació que s’hauran d’aplicar entre el personal organitzador dels diferents actes i els serveis d’emergències i policials.

Més vigilància, prevenció i patrullatge aeri

L’operatiu de Festa Major tindrà una especial atenció a les nits de divendres i dissabte, 13 i 14 de setembre. El Parc de l’Antic Camp de Futbol comptarà amb un servei de vigilància propi durant les nits de divendres i dissabte, que està reforçat respecte a anys anteriors. A la rotonda de la Creu de Terme hi haurà el final de parada de la línia d’autobús N9 i es podrà accedir al servei de taxi gratuït per als veïns i veïnes del poble que baixin de l’autobús i que necessitin arribar fins a casa seva amb vehicle.

El dispositiu de seguretat compta amb les patrulles de la Policia Local, patrulles fixes de Mossos d’Esquadra, vigilants de seguretat, controladors d’accessos i la unitat de seguretat ciutadana ARRO, amb presència al poble i a requeriment en el cas que fos necessari, i patrullatge aeri.

Al Parc de l’Antic Camp de Futbol hi haurà també el Punt Lila, des de les 00 h fins a les 5 h, que treballa en coordinació amb la Policia Local, Mossos i el servei de vigilància.

Servei especial de bus i taxi

El final de trajecte de l’N9 serà a la rotonda de Creu de Terme. L’Ajuntament posarà a disposició del veïnat de Tiana, la nit de dissabte, un servei de taxi gratuït per arribar a casa des de la rotonda, des de les 23 h fins a les 2 h. El telèfon per demanar el servei de taxi és 93 399 37 37.

L’N9 començarà el servei a partir de les 4 h i el B-29 a les 5 h. Es garanteix així que els assistents als actes de Festa Major de la nit de dissabte a diumenge que vulguin marxar del poble, un cop acabada la festa, ho puguin fer fàcilment.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom