Comença el curs 2024-25

0
232

El nou curs escolar 2024-2025 comença aquest dilluns 9 de setembre a Badalona amb 29.102 alumnes de les etapes d’ensenyament infantil, primària i Educació Secundària Obligatòria (ESO).

El curs es posa en marxa sense canvis significatius respecte a l’anterior pel que fa al nombre d’alumnes, que es manté estable tot i una petita davallada. Les classes començaran amb 5.539 alumnes d’infantil, 13.330 de la primària i 10.233 de l’ESO. No obstant això, encara resten per assignar les darreres places de les peticions rebudes durant els darrers dies a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME). A més, cal tenir present que al llarg del curs es produiran modificacions en el nombre d’alumnes en edat d’escolarització obligatòria amb la matrícula viva.

La població escolar en ensenyament obligatori es va reduint d’una manera molt lenta, tot i que no ho fa de manera homogènia al conjunt de zones escolars de la ciutat. Així, en l’oferta de places d’I3 s’inicia amb 1 grup més a la zona 6 i 1 menys a la zona 1, per tal d’adequar l’oferta de places a les necessitats reals.

A l’ESO, la xifra d’alumnes torna a superar els 10.000 alumnes per situar-se en 10.233 alumnes, molt similar a la del curs passat.

Actuacions de millora als centres escolars

Pel que fa a obres de millora i manteniment, durant l’estiu s’han realitzat tasques de pintura i substitució de vidres a diverses escoles i cal destacar que ja es troba a la fase final de licitació el sistema de detecció i control de legionel·losi als circuits d’aigua de les escoles de la ciutat.

Es preveu que ben aviat comencin obres a l’escola Gitanjali per a la millora i l’adequació de la instal·lació d’aigua amb un pressupost de més 275.000 euros. A l’escola Josep Carner es portarà a terme una actuació al clavegueram per resoldre de manera definitiva els problemes d’embussos als lavabos, actuació que es realitzarà mitjançant un contracte menor.

Al llarg del curs també està previst la licitació d’actuacions com el nou sistema de videoporters; la renovació de calderes i els sistemes d’alarmes a diferents escoles per un import de 817.000 euros. Així mateix, està contemplat al pressupost d’inversió, aprovat el passat mes de juliol, obres per millorar cobertes o terres i accessibilitat per un valor de 280.000 euros.

En la mateixa línia s’executaran les millores de senyalització i seguretat en els entorns de 41 escoles de la ciutat, donant resposta a una demanda de la Comissió de Mobilitat Escolar. A més, per a la primavera de 2025 està previst portar a terme les millores als primers patis d’escoles, amb ombrejats per millorar la seva confortabilitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom