III Carretillada i al Vermut Infernal del Ball de Diables de Badalona

0
720

Arriba la III Carretillada i al Vermut Infernal del Ball de Diables de Badalona, que celebrarem amb motiu de la festivitat de Sant Miquel al llarg del proper dissabte 28 de setembre. El Vermut tindrà inici a les 11 h a la Rambla, davant de Roca i Pi, i la III Carretillada s’iniciarà a les 22 h, al pla de l’església de Santa Maria.

Una carretillada és un espectacle de foc estàtic referent arreu del país, que organitzen i duen a terme els balls de diables de model tradicional. A diferència dels correfocs i les cercaviles, la carretillada transcorre en un únic espai i no és un espectacle pensat perquè el públic hi pugui participar de manera activa posant-se sota el foc, sinó que es centra en el gaudi visual de l’espectador que la contempla a una certa distància. Amb la intenció d’ampliar el calendari festiu de la nostra ciutat, molt atapeït en les dates de maig i Festa Major, celebrarem la carretillada el dissabte més proper al dia de Sant Miquel; en aquest cas el dia 28 de setembre, la seva revetlla. La tria de la celebració de Sant Miquel no és casual, ja que aquest sant és l’arcàngel encarregat de lluitar contra les forces del mal – els diables – i enviar-les a l’infern; Sant Miquel és una figura important en els balls de diables de model tradicional i l’establiment de la carretillada amb motiu de la seva festa és la nostra manera de retre-li un petit homenatge.

A més, amb ànim de donar a conèixer la carretillada i ajudar al finançament de la mateixa, s’ha organitzat el Vermut Infernal, amb diverses activitats al llarg del matí: una zona de bar, una zona infantil i una botiga amb articles de marxandatge de la colla, acompanyat tot de música en directe. Aquestes activitats tindran lloc a la Rambla, davant de Roca i Pi, entre les 11 i les 15 h del mateix dissabte 28 de setembre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom