L’Ajuntament i l’AMB impulsen una nova promoció d’habitatges per a famílies de Tiana

0
594

L’Ajuntament de Tiana i l’IMPSOL impulsen una nova promoció d’habitatge públic per a famílies de Tiana a cals Frares, a la zona de can Gaietà. El projecte preveu dotar la població d’habitatges de promoció pública garantint el dret a l’habitatge a famílies joves perquè no hagin de marxar del poble.

El conveni de cessió dels terrenys perquè l’IMPSOL comenci el projecte de construcció s’ha signat aquest dijous, 26 de setembre, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, i el gerent de l’AMB, Ramon Torra, i ha comptat amb la presència del vicepresident de l’AMB, Antoni Balmón, el regidor d’Habitatge de Tiana, Pau Seda, i el gerent de l’IMPSOL, Amadeu Iglesias.

L’alcalde de Tiana ha destacat que “és una bona notícia per Tiana”. Salvatierra ha concretat que la nova promoció d’habitatge pública “està destinada a joves del nostre poble.

El vicepresident de l’AMB, Antoni Balmón, ha assenyalat que l’AMB fa anys que fa aquesta política d’habitatge per “incentivar l’oferta a la gent del poble, en aquest cas gent jove, perquè es quedi al municipi”.

Segons explicita el conveni, l’Ajuntament de Tiana participarà en el concurs d’idees d’arquitectes que promogui l’entitat designada per l’AMB, en la preparació prèvia de les bases i en el decurs de la deliberació de la proposta guanyadora. A les bases s’haurà de tenir en compte per a la valoració de les propostes presentades criteris relacionats, especialment, amb l’eficiència energètica i solucions innovadores d’arquitectura sostenible per tal de garantir la major qualitat possible de la proposta guanyadora. A l’òrgan de selecció o jurat del concurs d’idees d’arquitectes en formarà part un tècnic municipal designat per l’Ajuntament.

L’AMB és la responsable de licitar i construir els habitatges i de realitzar la gestió de l’adjudicació dels habitatges, segons les bases consensuades amb l’Ajuntament, així com el corresponent sorteig i la posterior explotació. També de la gestió dels contractes de lloguer i el manteniment de l’immoble.

L’Ajuntament de Tiana i l’AMB consensuaran les bases per a l’adjudicació dels habitatges i en tramitaran les sol·licituds un cop la proposta guanyadora del concurs permeti conèixer el nombre i les característiques dels habitatges.

La nova promoció ajudarà a vertebrar més can Gaietà amb el centre del poble dignificant un solar en desús i a dotar la zona de més serveis, com ja ho és l’Espai Dioptria per a joves i entitats. L’Ajuntament de Tiana vetllarà perquè el projecte urbanístic estigui integrat a l’entorn i ofereixi l’oportunitat  a can Gaietà de disposar de locals comercials que donin servei a la zona. Aquesta és la quarta promoció d’habitatge públic que es construeix a can Gaietà, la segona en règim de lloguer.

Amb la promoció d’habitatges, l’AMB busca donar resposta d’allotjament, amb una tipologia més flexible i adaptable, a l’emergència habitacional del municipi. La trajectòria de l’IMPSOL a Tiana ve de lluny, amb la construcció de més de 140 habitatges en 4 promocions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom