Parlem amb els germans de Can Boter
Quines eren les principals diferències entre el negoci fa 100 anys i ara?
Els canvis han estat molt importants perquè la societat i la tècnica han canviat molt en aquests 100 anys. Per començar, hem ampliat molt la nostra gamma de productes. Quan el meu avi va començar es venien productes químics a granel i fins i tot la pintura es feia manualment. Ara seria impensable vendre productes químics sense les mesures de seguretat que marca la legislació actual. Abans es treballava amb llibres de preus i ara tot està informatitzat. També hem anat ampliant les nostres seccions. El meu avi va obrir la botiga del carrer del mar. El meu pare va ampliar amb la botiga del carrer Canonge Baranera on trobem les belles arts i les manualitats i nosaltres hem ampliat amb el garden on a més de productes fitosanitaris també tenim plantes i flor tallada. Si l’avi aixequés el cap, veuria com han canviat les coses en aquests cent anys.

Quins han estat els moments més destacats o importants en la història de la drogueria?

Doncs els canvis més importants han estat els que han fet que ens anéssim adaptant a les noves circumstàncies. Innovant sense perdre el sentit de la tradició. Cada una de les inauguracions dels nostres locals ha estat un punt d’inflexió i un canvi de rumb en el nostre negoci, però també hi ha hagut moments difícils com els incendis que vam patir. El primer, el de l’any 2008, ens va fer replantejar moltes coses i va suposar un bon sotrac per la família i pel negoci. Per sort ens en vam sortir i d’aquell desastre vam aprendre i vam créixer.

Com veieu el futur de la drogueria?

El futur… Suposo que continuarem fent el que hem fet sempre. Servir als nostres clients i proporcionar-los allò que necessiten. Com i qui ho farà és cosa incerta. M’agradaria pensar que hi haurà una quarta generació que s’estimarà el negoci i el farà tirar endavant. De fet, ja tenim a la botiga representant d’aquesta quarta generació que aporten noves idees i podran continuar amb la tasca que es va iniciar fa cent anys.

Com teniu previst celebrar aquest centenari?

Estem preparant moltes coses per aquest centenari. Divendres, 18 d’octubre farem un acte al Círcol Catòlic on repassarem la història de la nostra botiga i també parlarem del seu present i farem un homenatge a les persones que han treballat amb nosaltres tots aquests anys. Dissabte 19, tot el dia hi haurà activitats a les nostres instal·lacions, per tal que la gent de Badalona participi. Farem unes portes obertes on ensenyarem “el misteri” dels nostres magatzems, també hi haurà tallers i activitats (prèvia inscripció) en diversos espais de les botigues. Per la gent interessada hi ha informació a la pàgina web de la botiga. Durant tot l’any farem diferents promocions per celebrar l’aniversari i el 17 de novembre farem un acte per celebrar el reconeixement que ens ha concedit la Societat Catalana de Química per la nostra trajectòria i contribució al món de la química. Per qui estigui interessat us recomano que visiteu la pàgina web de Can Boter i de l’espai Boter.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom