L’Anastasi i la Maria formen part de l’exposició de Gegants Centenaris i Històrics de Catalunya

0
96

L’Anastasi i la Maria, gegants vells de Badalona, formen part des del passat 12 d’octubre de l’exposició de Gegants Centenaris i Històrics de Catalunya que acull El Born CCM de Barcelona amb motiu dels 600 anys d’una primera referència de gegants al món. 

Els gegants centenaris de Badalona es van desplaçar el passat dia 11 d’octubre a la tarda fins a Barcelona on, durant una setmana, s’exposaran en un espai emblemàtic de la ciutat comtal acompanyats de gegants que carreguen amb una fortíssima història a les seves esquenes. Es troben acompanyats de gegants de ciutats com ara Solsona, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Reus, Montblanc o Valls. Figures, totes elles, que han esdevingut amb el pas dels anys símbols del patrimoni material i festiu de Catalunya. 

Fins dissabte vinent, 19 d’octubre, es pot visitar l’exposició a El Born CCM en l’horari habitual de l’espai, de dimarts a diumenge de 10 a 20 hores. 

Diumenge 20 d’octubre serà moment de sortir a ballar pels carrers de la capital catalana acompanyats de la majoria dels gegants participants. L’acte s’iniciarà a les 10 del matí amb una mostra de gegants a la Plaça Comercial i continuarà amb una mostra de balls i una cercavila que finalitzarà davant l’Ajuntament de Barcelona, a la Plaça Sant Jaume. Durant la mostra de balls els gegants badalonins interpretaran el seu ball propi; La Coqueta. 

Una oportunitat única per conèixer i gaudir en una mateixa exposició de més de cent gegants amb els quals endinsar-nos en la festa de cada poble i ciutat, i mostrar a tothom dues de les figures més estimades per la nostra ciutat, l’Anastasi i la Maria, els nostres gegants vells. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom