Els panellets, una dolça tradició que torna per Tots Sants

0
103
Tardor/Redacció TOT
Amb l’arribada de la tardor, les pastisseries i forns de pa de Badalona ja ho tenen tot a punt per a la Castanyada, amb els panellets com a protagonistes indiscutibles. Aquesta dolça tradició es manté viva any rere any, oferint una àmplia varietat d’aquests petits dolços de massapà, que són esperats amb delit per molts badalonins. Les varietats clàssiques no falten mai: els panellets de pinyons, d’ametlla, de coco, de xocolata, i de cafè són alguns dels imprescindibles que omplen les vitrines de les pastisseries de la ciutat.
Ingredients de qualitat
Com cada any, la qualitat dels ingredients és fonamental per garantir el millor sabor. Els pinyons, les ametlles i la patata o moniato per fer el massapà continuen sent els grans protagonistes d’aquest dolç. El secret per obtenir uns bons panellets és la cura amb què es treballa el massapà i la utilització de pinyons del país i ametlles de qualitat. Però aquest any, a més de les opcions tradicionals, algunes pastisseries han decidit innovar amb novetats sorprenents. Els panellets de xocolata negra, per exemple, són una nova aposta que barreja la tradició amb un toc modern i atrevit. Aquestes creacions aporten sabors nous sense perdre l’essència dels panellets de sempre.
D’on ve la tradició dels panellets?
Els panellets tenen una llarga història a Catalunya, i es consideren una part fonamental de la celebració de la Castanyada, al costat de les castanyes i els moniatos. Aquesta festa d’origen pagà es va vincular a la festivitat de Tots Sants, quan era costum preparar dolços amb fruits secs i llegums, en record dels difunts. Els panellets es van consolidar com el dolç estrella de la festa, gràcies a la seva simplicitat i al fet que es podien conservar durant dies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom