El Dijous Llarder, botifarra, botifarra,
El Dijous llarder, botifarra menjaré;
I si és Dijous Gras, botifarra, botifarra,
I si és Dijous Gras, botifarra menjaràs.
El Dijous llarder, botifarra menjaré;
I si és Dijous Gras, botifarra, botifarra,
I si és Dijous Gras, botifarra menjaràs.
Redacció Tot/ AMIC
Aquest és un dels poemes més coneguts, juntament amb altres dites com “Per dijous gras…botifarra fins al nas”, que fan referència al Dijous Gras o Dijous Llarder que se celebra enguany el 27 de febrer.
En aquesta festa, és tradició menjar Botifarra d’ou, coca de llardons i la tradicional truita. És un dia que representa el tret de sortida del Carnestoltes, i l’inici d’una setmana marcada per la festa i els excessos, abans de la preparació de la Quaresma i la posterior Setmana Santa.
La botifarra d’ou és un embotit cuit típicament català elaborat amb papada de porc, magre, ou, sal i pebre. El seu color és d’un groc apagat i la seva textura granelluda.
Cada any es celebra el Concurs Nacional de Botifarra d’ou Artesanal, promogut per la Fundació d’Oficis de la carn i amb el Suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. La finalitat del concurs és promoure els productes de proximitat i millorar la qualitat d’aquest embotit tradicional de la nostra cuina. A Badalona, hi ha nombroses xarcuteries que elaboren botifarres d’ou artesanes, algunes de més d’una vintena de farcits, des de formatge, calçots, truita de patates, ceba o la singular que fa des de fa dos anys Can Margernat, la botifarrada de tornemi, una botifarra molt badalonina, amb la col·laboració de Gramola Lab.
En aquesta festa, és tradició menjar Botifarra d’ou, coca de llardons i la tradicional truita. És un dia que representa el tret de sortida del Carnestoltes, i l’inici d’una setmana marcada per la festa i els excessos, abans de la preparació de la Quaresma i la posterior Setmana Santa.
La botifarra d’ou és un embotit cuit típicament català elaborat amb papada de porc, magre, ou, sal i pebre. El seu color és d’un groc apagat i la seva textura granelluda.
Cada any es celebra el Concurs Nacional de Botifarra d’ou Artesanal, promogut per la Fundació d’Oficis de la carn i amb el Suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. La finalitat del concurs és promoure els productes de proximitat i millorar la qualitat d’aquest embotit tradicional de la nostra cuina. A Badalona, hi ha nombroses xarcuteries que elaboren botifarres d’ou artesanes, algunes de més d’una vintena de farcits, des de formatge, calçots, truita de patates, ceba o la singular que fa des de fa dos anys Can Margernat, la botifarrada de tornemi, una botifarra molt badalonina, amb la col·laboració de Gramola Lab.